Shadow

Costa Cruises își reia activitatea după cinci luni oprită de pandemie

Compania italiană de transport maritim Costa Cruises și-a reluat activitatea după o oprire de cinci luni ca urmare a pandemiei coronavirusului, deși, pentru moment, va oferi itinerarii doar în Italia și pentru rezidenții țării

Compania a explicat marți că a început să opereze una dintre navele sale duminică trecută și că până la sfârșitul anului intenționează să recupereze mai multe dintre navele sale, în care va aplica protocoale de securitate, precum curățarea constantă a instalațiilor, eliminarea gelurilor, hidroalcolici și stabilirea unor zone cu termometre clinice de autoservire.

Pasagerii își vor relua temperatura înainte de îmbarcare, vor completa un formular de sănătate și vor fi supusi unui test antigenic rapid, iar în cazurile în care există suspiciunea unui posibil caz de coronavirus, vor trebui să efectueze un alt test molecular. 

În plus, echipajul va fi supus testelor moleculare și carantinei timp de 14 zile înainte de fiecare călătorie. În acest caz, compania de transport maritim a inclus efectuarea unui test nazofaringian o dată pe lună.

Potrivit Asociației Internaționale a Liniilor de Croazieră (CLIA), paralizia companiilor de croazieră ca urmare a pandemiei de coronavirus va costa industria la nivel global în jur de 50 de miliarde de dolari (42,4 M €) și o distrugere a locurilor de muncă de 334.000 de locuri de muncă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.