Coreea de Sud cere închisoare pentru co-fondatorul companiei Uber

Afacerea se complică pentru compania Uber în mare parte a lumii. Ultimii, de moment, care au luat în vizor acest start-up american care conectează utilizatorii şi şoferii privaţi printr-o aplicaţie puternică, au fost sud-coreenii. 

Procuratura Districtului Central din Seul au înaintat acuzaţii impotriva co-fondatorului şi CEO-ului Uber, Travis Kalanick, precum şi împotriva responsabilului companiei de servicii de transport privat, MK Coreea, care se presupune că ar fi legată de compania americană, pe care îi acuză de încălcarea legislaţiei de transport a ţării, dar nu au emis un mandat de arestare împotriva lor.

Legile din Coreea de Sud interzic persoanelor fizice sau companiile de închiriere de maşini să ofere servicii de transport pasagerilor fără licenţa corespunzătoare din partea autorităţilor.

 Co-fondatorul şi CEO-ulUber, Travis Kalanik.

Co-fondatorul şi CEO-ulUber, Travis Kalanik.

 

Încălcarea acestei norme se pedepseşte cu până la 2 ani de închisoare sau amenzi de până la 20 de milioane de won (14.850 euro), conform legislaţiei din Coreea de Sud.

“Uber Technologies respectă sistemul legal din Coreea de Sud şi va coopera de deplin”, a declarat compania fondată în San Francisco, potrivit ziarului ‘The Wall Street Journal”.

“Noi credem cu tărie ca serviciul nostru care conectează şoferii şi pasagerii printr-o aplicaţie, nu este doar legală în Coreea de Sud, ci este şi salutată şi sprijinită de consumatori”, a adăugat compania.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply