Consiliul UE aprobă noua directivă cu opoziţie din partea agenţiilor de turism

Proiectul noii directive europene privind pachetul turistic a primit aprobarea Consiliului Uniunii Europene, astfel că acesta depăşeşte un nou procedeu pentru aprobarea finală. Textul continuă să nu convingă agenţiile europene. 

Aşa cum am informat în ştirea Industria se împotriveşte proiectului de directiva europeană privind pachetele de călătorie, din primul moment al planului trasat de Uniunea Europeană pentru a reforma această legislaţie a fost respins de industrie în multe dintre punctele sale. În urma aprobării din luna martie de către Parlamentul European, directiva a trecut la Consiliul după alegerile din mai şi va trebui să fie din nou discutată în  Parlamentul European. Este de estimat că intrarea sa în vigoare nu ajunge până în 2017.

Consiliul UE aprobă noua directivă cu opoziţie din partea agenţiilor de turism

În timp ce industria a continuat să lupte pentru a influenţa textul final. Având în vedere că The European Travel Agents’ and Tour Operator’ Association (ECTAA) a subliniat că textul actual al directivei este foarte dăunător pentru industrie, şi în special pentru operatorii de turism şi agenţii.

Confederaţia constată că norma îi va afecta negativ pe aceştia crescând responsabilităţile lor, în timp ce va beneficia furnizorii şi comercianţii online. Deşi Consiliul Uniunii Europeni susţine că noile norme va beneficia cea mai mare parte din industrie şi că cu ele vor fi acoperiţi consumatorii care cumpără diverse produse turistice, ECTAA a declarat că cu ultimele modificări nu sunt acoperite serviciile achiziţionate pe diferite site-uri.

În plus, el asigură ea, situaţia va fi agravată de impunerea unui drept de restricţie de 14 zile pentru organizatori, în timp ce nu există nimic echivalent atunci când este vorba de un produs combinat.

Confederaţia recunoaşte eforturile preşedinţiei italiene de a găsi soluţii care să satisfacă toţi actorii de pe piaţă, dar asigură că textul actual afectează competitivitatea industriei turismului şi va creşte fragmentarea pieţei.

 

Puteţi consulta textul aprobat de Consiliu în documentul de mai jos.

pdf_image  Proiectul Directivei de Pachete Turistice

 

 

One comment

  1. […] 1. Consiliul UE aprobă nouă directivă cu opoziţia din partea agenţiilor de turism […]

Leave a Reply