Shadow

Companiile de croazieră investesc peste 800 de milioane de euro în tehnologie ecologică

Navele de croazieră au investit peste 1.000 de milioane de dolari (800 de milioane de euro) în noile tehnologii și combustibili mai curați pentru a reduce emisiile de gaze naturale, după cum a raportat Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA)

Potrivit asociației, industria de croaziere continuă să depună eforturi mari și să investească în tehnologii cu o politica de mediu puternică. Companiile de transport maritim sunt foarte angajate pentru sustenabilitate, deoarece, în afară de a fi o obligație, păstrarea resurselor naturale ale planetei este, de asemenea, un progres esențial pentru generațiile viitoare și pentru experiența de croazieră în sine. Navele sunt din ce în ce mai moderne și mai eficiente și sunt supuse reglementărilor internaționale privind transportul maritim, mergând, în multe rânduri, mai departe decât prevede legea. În prezent, o croazieră consumă cu pâna la 70% mai puțin combustibil decât acum 20 de ani.

Deși navele de croazieră sunt un procent minim în comparație cu traficul navelor – în Europa reprezintă doar 1,2% din totalul emisiilor generate de nave în porturi – acestea sunt pioneri în dezvoltarea de practici de mediu responsabile. Până în prezent, companiile au investit peste 1 miliard de dolari în noi tehnologii și combustibili mai curați pentru a reduce emisiile de gaze. Printre aceste progrese, industria a proiectat și instalat sisteme de curățare a gazelor de evacuare (EGCS) pe nave, care s-au dovedit că reduc oxizii de sulf cu până la 98%. Sectorul se angajează să păstreze și să protejeze mediul, prin leadership în elaborarea, promovarea și aplicarea politicilor și practicilor care depășesc reglementările și cerințele internaționale privind reducerea deșeurilor și emisiilor. Câteva exemple sunt utilizarea sistemelor avansate de tratare a apelor uzate, utilizarea combustibililor alternativi precum gazelor lichefiat (GNL) și aplicarea tehnologiilor de reducere a emisiilor de gaze.

De asemenea, aceste nave folosesc unele dintre cele mai inovatoare strategii de reciclare, reducere și reutilizare a deșeurilor din lume. Unele nave reciclă sau reutilizează aproape 100% din deșeurile generate la bord transformând deșeurile în energie. În medie, cu 60% mai multe deșeuri sunt reciclate pe navele de croazieră de persoană decât cele reciclate pe persoană.

Industria de croazieră colaborează cu organizații naționale și internaționale pentru dezvoltarea și implementarea practicilor durabile care păstrează mediul înconjurator. În plus, fiecare navă primește mai multe inspecții în fiecare an, atât interne cât și externe, iar toate informațiile de mediu sunt disponibile pe paginile web ale guvernului și ale industriei.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.