Companiile aeriene vor avea nevoie de o jumătate de milion de piloţi în următorii 20 de ani

Cererea de piloţi şi tehnicieni de întreţinere a aeronavelor va exploda în următorii 20 de ani, datorită adăugării în această perioadă de timp a 38.000 de avioane noi la flota globală; potrivit noilor estimări făcute de Boeing. Mai exact, producătorul de aeronave american estimează că, în perioada 2015-2034, companiile aeriene comerciale vor avea nevoie de 558.000 de piloţi şi 609.000 tehnicieni de întreţinere. Asia-Pacific este regiunea cu cea mai mare cerere.

Prognoza pentru acest an este de o creştere continuă a cererii de piloţi cu 4% mai mare decât previziunile pentru anul 2014. În cazul tehnicienilor de întreţinere, cererea creşte cu aproximativ 5%. “Cererea globală de personal calificat din aceste categorii este determinată de expansiunea economică, care va avea ca rezultat o nevoie medie de aproximativ 28.000 de noi piloţi şi peste 30.000 de tehnicieni în fiecare an“, afirmă Boeing.

Companiile aeriene vor avea nevoie de o jumătate de milion de piloţi în următorii 20 de ani

Companiile aeriene vor avea nevoie de o jumătate de milion de piloţi în următorii 20 de ani

Pe regiune, cererea aşteptată pentru noi piloţi şi tehnicieni pentru următorii 20 de ani este, după cum urmează:

Asia-Pacific – 226.000 de piloţi şi 238.000 de tehnicieni

Europa – 95.000 de piloţi şi 101.000 de tehnicieni

America de Nord – 95.000 de piloţi şi 113.000 de tehnicieni

America Latină – 47.000 de piloţi şi 47.000 de tehnicieni

Orientul Mijlociu – 60.000 de piloţi şi 66.000 de tehnicieni

Africa – 18.000 de piloţi şi 22.000 de tehnicieni

Rusia şi CEI – 17.000 de piloţi şi 22.000 de tehnicieni

Boeing semnalează că pentru a ajuta la atingerea acestui obiectiv, anul trecut a instruit un mare număr de piloţi şi tehnicieni în 17 centre de formare din întreaga lume “un nivel fără precedent. În plus, compania a investit un program intensiv de dezvoltare pentru piloţi, prin intermediul căruia sunt instruiţI dintr-un stadiu incipient pentru a deveni piloţi calificaţi“, a afirmat vice-preşedinta de Servicii de Zbor la Aerospace Corporation, Sherry Carbary, care adaugă că vor continua să crească oferta de formare, astfel încât clienţii lor să satisfacă cererea tot mai mare la nivel mondial pentru transportul aerian.

“Provocarea de a satisface cererea mondială de profesionişti în domeniul aviaţiei nu va fi rezolvată cu participarea unei singure companii”, a adăugat Carbary. “Producătorii de avioane, companiile aeriene, producătorii de echipamente de formare, agenţiile de reglementare şi instituţiile de învăţământ se străduiesc să satisfacă nevoia tot mai mare de formare şi certificare a piloţilor şi tehnicienilor”.

Previziunea de Piloţi şi Tehnicieni făcută de Boeing este o estimare pe termen lung cu privire la cererea de piloţi şi tehnicieni şi este un calcul personal necesar pentru a pilota şi menţine miile de noi avioane comerciale care vor fi produse în următorii 20 de ani. Acest studiu este publicat anual pentru a ţine cont de schimbările de pe piaţă care pot afecta sectorul. Boeing face publice aceste previziuni pentru a informa companiile aeriene, furnizorii şi comunitatea financiară cu privire la tendinţele din sector.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply