Companiile aeriene europene: un atac împotriva grevelor controlorilor de trafic aerian

Asociaţia de companii aeriene europene Airlines for Europe (A4E) a cerut joia această Comisiei Europene (CE) să intervină pentru a impiedica organizarea de greve de controlorii de trafic aerian în timpul sezonului estival, după ce două sindicate ale colectivului au făcut un apel pentru a se alătura grevei generale a serviciilor publice din Franţa programată împotriva reformei muncii. 

 

“Nu a mai existat până acum o urgenţă mai mare pentru că Comisia Europeană şi guvernele să acţioneze pentru a proteja drepturile a milioane de pasageri europeni afectaţi de aceste acţiuni de grevă neîncetate“, a asigurat directorul general al alianţei, Thomas Reynaert, într-un comunicat”. 

 

Reynaert crede că “nimic” nu va opri programarea a noi greve şi a cerut “măsuri urgente” pentru a evita ca controlorii “să distrugă planurile de vacanţă” ale călătorilor

Companiile aeriene cer măsuri împotriva grevelor controlorilor de trafic aerian.

Companiile aeriene cer măsuri împotriva grevelor controlorilor de trafic aerian.

 

Potrivit organizaţiei, peste 200 de zboruri au fost anulate ca urmare a grevei controlorilor aeriene convocate în Franţa pe o perioadă de 35 de ore, între miercurea şi vinerea trecută. Grevele de la orele 20:00 (17:00 GMT) din 22 iunie până la ora 7:00 (4:00 GMT) din ziua 24 provoacă, de asemenea, mai multe întârzieri, a spus A4E.  

 

De asemenea, organizaţia a comunicat că, în următoarele patru săptămâni sunt programate alte opt zile de grevă în Italia şi Portugalia, care ar putea implica anularea a 1.000 de zboruri

 

Potrivit datelor A4E, ultimele greve din Grecia, Italia, Belgia şi Franţa au provocat aproximativ 3.000 de anulări de zboruri programate de către membrii alianţei. De asemenea, acestea au reprezentat un milion de minute de întârziere, echivalentul a mai mult de 16.000 de ore pentru toate companiile care operează în spaţiul aerian european.

 

Numai în 2015, peste 10.000 de zboruri aparţinând membrilor Airlines for Europe au fost afectate de catre grevele controlorilor din Europa pentru un total de douăzeci de zile.

 

Directorul general al alianţei a asigurat că azi directorii executivi ai companiilor aeriene care fac parte din A4E se vor întâlni la Bruxelles pentru a discuta despre dezvoltarea de soluţii tehnologice, operative şi politice care să minimizeze efectele grevelor. 

 

A4E este cea mai mare asociaţie de companii aeriene europene, printre membrii căruia se numără Air France KLM, Volotea, easyJet, Finnair, Lufthansa sau Ryanair. Fondată în ianuarie 2016, aceasta are sediul la Bruxelles.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply