Companiile aeriene au încheiat anul 2015 cu profituri record

Industria transportului aerian a finalizat anul 2015 cu un profit record de 60.000 milioane de dolari (55.000 mil. €), potrivit unui raport preliminar întocmit de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO). Se estimează că anul trecut companiile aeriene comerciale au transportat aproximativ 3.500 milioane de pasageri.

Companiile aeriene au încheiat anul 2015 cu profituri record

Companiile aeriene au încheiat anul 2015 cu profituri record

Rezultatele definitive vor fi prezentate în iulie 2016. ICAO, cu 1.400 de companii de aviaţie civilă afiliate, asigură că creşterea de 6,4% a traficului de pasageri împreună cu scăderea preţului la combustibili au constribuit la această creştere semnificativă a profitului, aşa cum informează agenţia franceză de ştiri AFP.

Se estimează că, în 2015, avioanele comerciale au transportat aproximativ 3.500 de milioane de pasageri. De asemenea, a contribuit la acest record creşterea prezenţei companiilor low cost în pieţele emegente, a spus ICAO.

Pentru 2016, agenţia Natiunilor Unite prezice că cu scăderea preţurilor la combustibili şi o îmbunătăţire a economiei globale, “traficul de pasageri şi câştigurile ar trebui să continue trendul ascendent“.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply