Shadow

Companii aeriene, aeroporturi și pasageri: un nou val de blocaje și incertitudine

Aeroporturile și companiile aeriene europene au îndemnat guvernele continentului să ridice „restricțiile de călătorie inutile și ineficiente”, impuse recent pentru a opri răspândirea noii variante Omicron a COVID-19 și să urmeze cele mai recente îndrumări și linii directoare de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), deoarece noile infecții sunt cauzate în principal de emisiunile comunitare, mai degrabă decât de cazurile legate de călătorii, astfel încât ECDC recunoaște că nu este nevoie să includă blocaje la zboruri. Acest lucru a fost declarat de Olivier Jankovec, director general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor din Europa (ACI Europe) și Thomas Reynaert, director general al Airlines for Europe (A4E), într-o comunicare comună. 

 

Sectorul transportului aerian din regiune a făcut acest apel după ce mai multe țări europene, printre care Franța, Grecia, Italia și Regatul Unit, au reintrodus restricții de zbor imediate chiar și pentru călătorii vaccinați, ca răspuns la riscurile crescute pentru sănătatea publică legate de varianta Omicron. 

 

Ei observă că noile îndrumări ale ECDC solicită acțiuni urgente și energice pentru a reduce răspândirea omicronului și, astfel, a reduce presiunea asupra sistemelor de sănătate și pentru a-i proteja cei mai vulnerabili. Cu toate acestea, având în vedere noua variantă Omicron deja prezentă în Europa și noile infecții cauzate în principal de difuzarea comunitară, mai degrabă decât de cazurile legate de călătorii, ECDC recunoaște că o astfel de acțiune nu mai trebuie să implice restricții de călătorie

 

Guvernele europene ar trebui să se concentreze acum pe consolidarea unei serii de măsuri menite să limiteze direct transmiterea local, inclusiv prevenirea adunărilor publice sau private mari, purtarea măștilor de protecție, reducerea contactelor sociale, împreună cu extinderea testelor, urmărirea contactelor și creșterea vaccinării”, afirmă ambele patronate. 

 

ACI Europe și A4E au avertizat, de asemenea, că recenta proliferare a restricțiilor de călătorie pune în pericol certificatul digital COVID al UE (DCC), „erodându-i însuși rațiunea de a fi”. Ei cer, de asemenea, ca „coordonarea și coerența efectivă trebuie asigurate nu numai în cadrul UE, ci și la nivel paneuropean„. 

 

Jankovec (ACI Europe) și Reynaert (A4E) au afirmat că ECDC a fost întotdeauna clar în afirmarea că restricțiile de călătorie doar întârzie introducerea de noi variante și că, odată ce una este prezentă în Europa și în transmiterea comunitară, acestea nu mai folosesc la nimic, și este exact punctul la care s-a ajuns cu Omicron, în opinia lui. 

 

„Mețtinerea cerințelor de testare și de carantină pentru călătorii vaccinați nu va face decât să facă mai dificile mijloacele de trai și finanțele celor care depind de industria de turism. Nu mai există niciun beneficiu pentru siguranța sănătății pentru astfel de măsuri, nu avantajează pe nimeni și măresc povara pe care o poartă deja cetățenii noștri”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.