O companie aeriană lansează în avioanele sale o zonă doar pentru femei

Compania aeriană Air India, compania naţională a Indiei, cu sediul principal în Aeroportul Internaţional Chhatrapati Shivaji Mumbai, va desemna în cabinele avioanelor sale un rând de scaune pentru femei care călătoresc singure, şi nu pentru a crea un produs special sau segmentat pentru aceste pasagere ci pentru a le proteja, după primirea de rapoarte cu privire la anumite incidente în zboruri.

Începând cu 18 ianuarie, al treilea rând de şase scaune în cabina Economy va fi rezervată pentru cliente care călătoresc singure. După ce au aflat de mai multe situaţii în care femeile erau deranjate la bord de alţi pasageri, ajugându-se chiar la contact fizic, doua incidente recente au provocat în cele din urmă iniţiativa companiei.

O companie aeriană lansează în avioanele sale o zonă doar pentru femei

O companie aeriană lansează în avioanele sale o zonă doar pentru femei.

 

 

La data de 21 decembrie, o femeie a fost molestată de către un pasager în timpul unui zbor între Mumbai şi Newark, New Jersey. Două săptămâni mai târziu o însoţitoare de zbor s-a plâns ca un pasager a “atins-o inadecvat”. Pentru acest ultim incident, un bărbat de vârstă mijlocie a fost arestat.

Compania aeriană a declarat pentru Times ca comportamentul inadecvat în timpul zborurilor era în creştere în ultimul timp. “Piloţii noştri au toleranţa zero pentru infracţiuni, cum ar fi hărţuirea sexualăatât a însoţitoarelor de zbor cât şi a pasagerelor, iar când aterizează predau infractori organelor de securitate”.

Măsura a fost salutată de unii, dar criticată de alţii considerând-o nefuncţională, inclusiv Asociaţia Pasagerilor de Transport Aerian din India.

Preşedintele asociaţiei, Sudhakara Reddy, a afirmat că nu este o măsură practică şi va conduce la discriminarea de gen”.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply