Club Med menţine o pierdere de 9 mil. € în 2014, în timp ce aşteaptă cumpărător

Turoperatorul francez Club Med a prezentat rezultatele corespunzătoare anului său fiscal 2014, încheiat la 31 octombrie, în care a menţinut aceleaşi pierderi de 9 milioane de euro cu an mai devreme. Grupul este în continuare fără un operator definitiv. 

În timp ce grupul prezentă rezultatele pe 1 decembrie, consorţiul condus de fondul chinez Fosun International, a prezentat din nou o ofertă pentru turoperator, care o depăşeşte pe cea a InvestIndustrial Group, grup condus de Carlo Umberto Bonomi.

Gailon Invest II, consorţiu format din fondul Ardian (fostul Axa Private Equity) şi grupul chinez Fosun, a prezentat o ofertă de 23,50 euro pe acţiune. Termenul limită de depunere a ofertelor se încheie pe 17 decembrie la ora 17:00, astfel că adeversarul său are încă timp să o depăşească.

Club Med menţine o pierdere de 9 mil. € în 2014, în timp ce aşteaptă cumpărător

Între timp, rezultatele grupului indică o uşoară creştere a veniturilor de 0,2%, la 1.376 milioane de euro, şi un total de 1,2 milioane de clienţi în 2014.

În America, veniturile au crescut cu 6,7%, determinate de performanţa puternică a afacerii din Brazilia, Statele Unite şi Canada; în Asia au crescut cu 2,2%, în pofida scăderii vizitatorilor din China din oraşele din Malaezia şi Thailanda din probleme conjuncturale (catastrofă aeriană, probleme geopolitice). În cazul Europei şi Africii a fost o scădere de 1,5%, din cauza mai ales a scăderii de 1,5%, în principal din cauza scăderii în principalele ţări, Franţa, lovită de criza economică şi de mediul fiscal dificil, şi Belgia, a cărei cerere a fost afectată de probleme geopolitice în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] cum am informat în ştirea Club Med menţine o pierdere de 9 mil. € în 2014, în timp ce aşteaptă cumpărător, consorţiul Gaillon Invest II, format din fondul Ardian (fostul Axa Private Equity) şi grupul […]

Leave a Reply