Clipuri video de hoteluri, aspecte cheie în promovare şi comercializare

Hotelierii susţin de multe ori neincluderea clipurilor video în strategiile sale de promovare şi comercializare pentru ca sunt prea scumpe, dar trebuie analizate beneficiile lor, ce venituri produc, care este rentabilitatea investiţiei (ROI). Cheia nu este cât costă să le faci, ci cât ROI poate aştepta hotelul de la ele.

Problema este că nici o companie producătoare de videouri va asigura hotelului ce creştere a veniturilor vor genera câteva clipuri video produse profesionist şi corect promovate. Prin urmare, un director general sau un director de marketing al unui hotel trebuie să gestioneze cheltuielile de la 10.000 la 15.000 de dolari (de la 7.800 la 11.700) sau şi mai mult pe clipuri video fără să fie sigur de cât de mult venit vor produce. Aceasta este o decizie de risc într-o industrie care în mod istoric a fosr reticentă să le ia.

Calcularea rentabilităţii investiţiei (iar videourile ar trebui să fie tratate ca o investiţie pe termen lung) poate fi complicată. Dar iată trei aspecte de luat în considerare pentru a ajuta la reducerea acestui risc:

– Tendinţe

– Studii

– Concurenţi

 

Tendinţe

Un studiu realizat de Google la mijlocul anului 2013 a arătat că 55% din utilizatori vizionează videouri de călătorii online, cu 10% mai mulţi decât în anul precedent, reprezentând un public ţintă perfect pentru hoteluri. (A se vedea: Procesul de rezervare potrivit lui Google: mai multe canale şi videouri, mai puţine aplicaţii).

Hotelurile trebuie să ţină cont de costul clipurilor video, dar ar trebui să se concentreze în potenţialul ROI-ului său. #shu#

Hotelurile trebuie să ţină cont de costul clipurilor video, dar ar trebui să se concentreze în potenţialul ROI-ului său. Imagine Shutterstock

După boom-ul videourilor de călătorii pe Internet, care va fi tendinţa în următorii ani? Dacă un hotel nu are deja cliprui video produse în mod profesional, este puţin probabil ca le va avea la timp pentru a influenţa afacerea în acest an şi chiar la începutul anului 2015.

 

Studii

Ce spune lumea şi ce face azi? Un studiu de cercetare recent publicat realizat pe un eşantion de 2.345 de călători de către Software Advice, o companie de studii şi recenzii de management hotelier pot clarifică unele dintre aceste aspecte. Analiza a pus cinci întrebări participanţilor în acest studiu despre preferinţele lor în ceea ce priveşte videourile. Iată aici răspunsurile la trei dintre ele:

– Unde preferă să vadă videourile călătorii? Software Advice a întrebat călătorii pe ce site-uri preferă să vadă videouri ale hotelului atunci când caută cazare pentru o călătorie viitoare. 50% a răspuns că pe site-ul hotelului, în timp ce 30% preferă Youtube sau canalul hotelului pe Youtube, astfel că aproape 85% din potenţialii clienţi doreşte să vadă video-uri pe două canale aflate sub controlul hotelierilor.

Astfel, 55% din călătorii care, în 2013, vizionau videouri de călătorii şi majoritatea preferau să le vadă pe un site pe care hotelul îl poate controla. Atunci de ce să nu le dai ceea ce îşi doresc unde doresc pentru a facilita vânzările? Ce implicaţii are acest lucru asupra unui potenţial ROI?

– Ce conţinut te încurajează să faci rezervare? Mai mult de două treimi dintre respondenţi doresc să vadă videourile care arată serviciile şi instalaţiile de hotel, şi doar puţin sub o treime doresc informaţii despre împrejurimile lui; prin urmare, facilitarea combinaţiei potrivit de informaţii ale hotelului şi a atracţiilor din apropiere vor contribui la creterea rezervărilor.

– Ce să prezinte hotelul? Peste 75% din respondenţi era interesat să vadă camerele, apartamentele şi zonele comune, cum ar fi centrul spa, piscina şi sala de gimnastică.

Concluziile acestui studiu şi analiză făcute de Google sunt clare cu privire la clipurile video:

– Ele sunt mai importante ca niciodată pentru turişti.

– Sunt un factor cheie pentru a încuraja oamenii să rezerve un hotel.

– Vor deveni din ce în ce mai importante.

 

Concurenţi

Madigan Pratt, autorul acestui articol, disponibil pe 4Hoteliers, încurajează hotelierii să-şi observe concurenţii. Dacă aceştia nu utilizează videouri profesionişte pentru a-şi comercializa hotelurile, ai o oportunitate reală de a câştiga un avantaj semnificativ peste ei. Acest avantaj poate fi sustenabil în timp cât aceştia nu percep nevoia de a oferi videouri pentru a ajuta vizitatorii online să rezerve hotelul lor. Dar dacă aceştia utilizează videouri profesioniste şi tu nu, atunci tu eşti cel care are un dezavantaj competitiv.

 

Rezumat

Există multe studii disponibile, dar toate arată în aceeaşi direcţie: videourile profesioniste sunt astăzi o componentă foarte importantă în promovarea hotelieră. Clienţii potenţiali le vizionează, iar hotelurile care le au deja disponibile au mai multe şanse de a încheia vânzarea.

Desigur că are un cost. Dar hotelierii nu ar trebui să lasă contabilii să îi impiedice să facă un marketing inteligent şi să ia decizii de dezvoltare a afacerii. Cu analiza adecvată ca suport, riscul este redus semnificativ.

Dar videourile nu sunt doar pentru site sau Youtube. Pentru a obţine cel mai mare randament, acestea trebuie să facă parte dintr-un program integrat de marketing şi a le include în prezentările de vânzări, reţele sociale, relaţii publice şi email marketing.

Videourile produse astăzi pot funcţiona pentru anii care vor veni. Amortizează costurile pe mai mulţi ani şi investiţia de astăzi poate produce un ROI semnificativ în următorii ani, în special dacă tendinţa de creştere a vizionării de videouri continuă.

 

Sfat

Hotelierii trebuie să ia în considerare costul videoului, dar ar trebui să se concentreze asupra ROI-ului sau potenţial. Nu vor lua întotdeauna deciziile corecte, dar cu studiile şi cercetările adecvate o vor face în mai multe de 50% din ocazii; iar hotelul va avea mai multe şanse de a deveni lider în loc să continue drumul marcat de concurentii săi.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply