Shadow

Clasamentul țărilor europene pentru recuperarea turismului străin

Grecia a fost câștigătoarea în Europa în zenitul verii 2021, recuperând vizitatori străini. Țara a reușit să atingă 85,7% din sosirile din 2019 în iulie și august, potrivit unui raport al Forwardkeys bazat pe vânzările de bilete de avion.

 

Raportul relevă faptul că, în general, zborurile internaționale către destinațiile europene în iulie și august au atins 39,9% față de ultima vară prepandemică, o îmbunătățire semnificativă și față de 2020, când au ajuns la doar 26,6%

 

Cu toate acestea, rezultatele sunt foarte diverse în funcție de țară. Forwardkeys subliniază, de asemenea, că așteptările de acum înainte s-au înrăutățit, cu o încetinire a rezervărilor spre sfârșitul perioadei de vară

 

Pe primele locuri după Grecia se plasează Cipru, care a recuperat 64,5%, Turcia cu 62% și Islanda cu 61,8%. Trebuie amintit că Grecia și Islanda au fost printre primele țări care au informat că acceptă vizitatori care au avut schema completă de vaccinare sau au prezentat un test negativ, sau un certificat de vindecare din boală. 

 

Țările care depind cel mai mult de turismul pe distanțe lungi, precum Franța sau Italia sunt printre cele care au suferit cel mai mult, în timp ce cele care au impus cele mai multe restricții sau dificultăți de intrare, precum Regatul Unit, s-au aflat la coada clasamentului. A reușit doar o recuperare de doar 14,3%. 

 

Aceste rezultate sunt în concordanță cu orașele ca destinație individuală în bună măsură. La Palma, capitala Insulelor Baleare, conduce acest clasament, în timp ce Londra se află pe ultima poziție în Topul 10. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.