Clasamentul ţărilor care se bucură de cele mai multe zile de concediu

Germania, Spania, Franţa şi Finlanda sunt ţările europene în care muncitorii se bucură de cele mai multe zile de concediu plătite de companie, potrivit unui sondaj realizat de agenţia de turism online Expedia.

Raportul “2015 Vacation Deprivation” se bazează pe răspunsurile oferite de 9.273 de muncitori angajaţi în 26 de pieţe sursă.

Studiul stabileşte nu numai numărul de zile de concediu plătite oferit de companii în fiecare ţară, ci şi câte zile nu sunt în cele din urmă folosite.

Astfel, în 26 de ţări incluse în acest studiu, muncitorii au 25 de zile de concediu plătite în medie. Cu toate acestea, cinci zile nu sunt într-un final folosite.

În orice caz, se observă diferenţe semnificative pe ţări. În acest sens, muncitorii europeni  care sunt mai puţin dispuşi să renunţe la concediul lor şi, prin urmare, îşi iau cele 30 de zile la care au dreptul sunt germanii, francezii, italienii şi spaniolii.

Clasamentul ţărilor care se bucură de cele mai multe zile de concediu

 

În schimb, muncitorii din Statele Unite au doar 15 zile de concediu plătite şi îşi iau într-un final doar 11. “Având în vedere că în Statele Unite există 122 de milioane de muncitori cu norma întreagă, acest fapt reprezintă 500 de milioane de zile de concediu nefolosite în fiecare an“, afirmă Expedia.

Şi în Coreea de Sud, unde muncitorii au dreptul prin lege la 15 zile de concediu plătit pe an, aceştia profită doar de şase. În timp ce, în Japonia au dreptul la 20 de zile, dar îşi iau doar 12.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply