Clasamentul celor mai mari 10 lanţuri hoteliere internaţionale

Cumpărarea a Starwood Hotels de către Marriott, creând astfel cel mai mare grup hotelier din lume, aşa cum am informat în altă ştire, a propulsat cele două lanţuri în primele locuri din clasamentul internaţional în funcţie de numărul de camere întocmit de HotelNewsNow, depăşind un milion de camere, ajungând mai exact la 1.071.096 în 5.456 de hoteluri, un număr greu de obţinut cu creşterea organică, dar nu cu cea mai mare fuziune din istoria recentă a industriei hoteliere. 

Clasamentul realizat în primul trimestru al anului 2015 era condus de InterContinental Hotels Group (IHG), care la sfârşitul anului a coborât pe poziţia a treia, cu 726.876 de camere în 4.963 de hoteluri; fiind depăşit de Hilton Worldwide ca al doilea lanţ din lume, cu 737.922 în 4.480 de unităţi.

În această nouă ediţie a clasamentului apare grupul rezultat din altă fuziune, Jin Jiang International şi Plateno Hotels Group, care urcă pe locul al cincilea cu aproximativ 640.000 de camere în 6.000 de hoteluri.

Clasamentul celor mai mari 10 lanţuri hoteliere internaţionale în funcţie de numărul de camere. Sursă: HotelNewsNow

Clasamentul celor mai mari 10 lanţuri hoteliere internaţionale în funcţie de numărul de camere. Sursă: HotelNewsNow

Este interesant de verificat dacă poziţiile coincid sau nu în clasamentul în functie de numărul de camere cu cel în funcţie de facturare (Clasamentul celor 15 lanţuri care vând cel mai mult din lume), pentru că deşi în acesta din urmă nu s-au adăugat rezultatele Marriott şi Starwood, topul 3 rămâne acelaşi în ambele cazuri. Toduşi, Accor Hotels cu mai puţine camere întrece Wyndham Hotel Group şi Choice Hotels International în vânzări, potrivit clasamentului Euromonitor International.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply