Cinci strategii de dezvoltare pe piaţa de all inclusive

Pe măsură ce au fost deschise tot mai multe complexe all inclusive, îmbunătăţindu-se  calitatea ofertei, sectorul s-a impus pe scena internaţională a turismului şi va continua să facă acest lucru în urmatorii ani, în timp ce va continua să crească reputaţia sa în rândul călătorilor. Valoarea acestei expuneri în medii ca şi vehicul de marketing este semnificativă. Iată cinci strategii cheie pentru dezvoltarea acestui produs, care sunt colectate în studiul realizat de Skift şi Club Med, disponibil în documentul ataşat.

Un alt impact major în evolutia industriei de all-inclusive l-a avut criza economică globală, care a început în toamna anului 2008 şi a accelerat rezervările unei cereri mai mai ample şi cu o influenţă mai mare. Brusc, turiştii de lux caută pachete turistice la preţ de chilipir. Un nou aflux de consumatori high-tech ar dori să încerce pentru prima dată acest tip de ofertă, stimulând cele mai mari niveluri de dezvoltare de produse şi servicii de lux în resorts bazate pe depăşirea aşteptărilor clienţilor.

Astăzi, industria resort-urilor all-inclusive din America este o piaţă verticală pe deplin matură, care vizează segmente de piaţă clar definite, de la familii simple şi formate din mai multe generaţii, la perechi de toate vârstele şi turişti de lux. De fapt, modelul are atât succes încât a afectat grav dezvoltarea turismului în afara segmentului all inclusive în destinaţiile de plajă din Caraibe şi Mexic.

Formula de all inclusive, o tendinţă în creştere potenţată de criza economică. shu#

Formula de all inclusive, o tendinţă în creştere potenţată de criza economică. Imagine Shutterstock.

Viitorul industriei pentru principalii furnizori hotelieri se va concentra pe evoluţia calităţii experienţei clientului. Este de aşteptat să crească staţiunile de lux pentru familii, cu mai multe resort-uri şi servicii de lux şi wellness, şi un impuls continuu al experienţelor culturale locale mai autentice.

Cinci strategii cheie

1. – O explicaţie mai bună a ceea ce este inclus şi ce nu. Hotelurile all-inclusive diferă foarte mult în ceea ce este inclus şi ceea ce nu în preţ. În timp mâncarea şi băutura standard sunt incluse, multe complexe adaugă taxe pentru unele mâncăruri, cocktailuri şi vinuri specifice. De asemenea, se generează de multe ori confuzie cu privire la activităţile sportive, taxele pentru cluburile de copii şi tipurile de cameră. Este dovedit faptul că clienţii sunt dispuşi să plătească aceste taxe pentru a-şi consolida experienţe, dar resort-urile trebuie să fie transparente în această privinţa.

2. – Oferirea unui program mai bun de alimente şi băuturi care onorează cultura locală.Cele mai multe resort-uri oferă deja mâncăruri direct de la producător la masă, aşa că acesta nu mai este un element diferenţiator. cu toate acestea, hotelurile pot crea experienţe în jurul furnizorilor locali de produse alimentare, cum ar fi excursii la pieţe, a merge la pescuit cu pescari locali şi a cunoaşte agricultorii şi furnizorii de alimente. Orice experienţă care arată activitatea din culise trezeşte un interes în crestere, în special în rândul turiştilor millennials.

3. – Dezvoltarea programelor oficiale de voluntariat şi verificarea succesului lor.Aici există o mare oportunitate în ţările în curs de dezvoltare, unde turiştii sunt dispuşi să dea o mână de ajutor comunităţilor locale. Activităţile tradiţionale variază de la construcţii elementare la a ajuta cu proiecte de curăţenie, dar este nevoie şi de mai multă expertiză în dezvoltarea profesională şi formarea în informatică. A încheia parteneriate cu companii precum Pack For A Purpose oferă, de asemenea, un nivel de fidelizare a clienţilor şi a comunităţii.

4. – Marketingul de conţinut creşte afacerea.Unele branduri all-inclusive dezvoltă bloguri şi alte programe de conţinut bazate pe site-ul său pentru a expune experienţa clientului şi concentrează promovarea pe experienţe atractive care pot fi savurate atât în interiorul cât şi în afara resort-ului. În trecut, sistemul de distribuţie a acestui tip de produs era legată de numere, dar generaţiile noi de clienţi aşteaptă de la branduri să fie active online şi să faciliteze conversaţia în ambele direcţii. Conţinutul online poate contribui, de asemenea, la creşterea vânzărilor de produse suplimentare, de la tratamente spa la cina privată.

5. – Testează întotdeauna. Odată cu creşterea călătoriilor famiilor formate din mai multe generaţii şi concentrarea continuă pe comportamentul de călatorie al turiştilor millennials, complexele all-inclusiv lidere dezvoltă experienţe axate pe o vârstă specifică, în special cu un component experienţial de învăţare. A învăţa clienţii ceva nou cu care să rămână mult timp după ce se intorc acasă, crează amintiri şi loialitate atât printre părinţi cât şi printre copiii lor. Aceasta este o altă zonă în care hotelierii pot oferi o experienţă mai bună clientului cu marketing de conţinut online, astfel încât clienţii să-şi poată organiza mai bine vacanţa.

 

pdf_image  The Evolution of the All-Inclusive Resort

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply