Cinci mari grupuri de transport aerian cer Bruxellesului acţiuni pentru reducerea taxelor de aeroport

Cele cinci grupuri majore de transport aerian din Europa, Air France-KLM, easyJet, International Airlines Group (IAG), Lufthansa Group şi Ryanair, cer Comisiei Europene (CE) să acţioneze “imediat” şi să aplice măsuri “concrete şi măsurabile” pentru a reduce taxele mari de aeroport.

Companiile au făcut această cerere într-o declaratie în ceea ce priveste noua strategie comunitară privind aviaţia, cu care sunt mulţumite, dar sunt de accord că accentul trebuie pus pe acţiuni concrete care să sprijine companiile aeriene europene şi clienţii lor, pentru a asigura un “număr mai mare de zboruri” şi “preturi mai mici la biletele de avion”.

În ultimii zeci de ani, taxele de aeroport au crescut cu mai mult de două treimi, ceea ce înseamnă un contrast direct cu tarifele mici pe care le oferă companiile aeriene europene, aşa cum au subliniat marile companii europene.

Cinci mari grupuri de transport aerian cer Bruxellesului acţiuni pentru reducerea taxelor de aeroport

De asemenea, grupurile mari au declarat scopul lor de a creşte numărul locurilor de muncă si a contribui la creşterea economică în Europa.

În comunicatul publicat de IAG, compania formată din British Airways, Iberia şi Vueling, “îşi arată satisfacţia cu Strategia de Aviaţie a Comisiei Europene, care are drept scop a consolida şi a face mai competitivă industria aviaţiei europene.

Cu toate acestea, ei consideră că trebuie “acţionat imediat”, deoarece probleme cum ar fi “monopolurile aeroporturilor de mari dimensiuni, taxele ridicate de aeroport, impozitele şi ineficienţele care caracterizează lanţul de aprovizionare al aviaţiei.

Accentul trebuie să se concentreze, explică ei, “pe acţiuni concrete şi măsurabile, pentru a sprijini companiile aeriene europene şi clienţii lor, oferind un număr mai mare de zboruri şi tarife mai mici.

Cele cinci grupurii amintesc că tarifele de aeroport au crescut mai mult de două treimi în ultimii zece ani.

“Acest lucru contrastează în mod direct cu tarifele mai mici oferite de companiile aeriene europene”, au spus ei, adăugând că doresc “să creeze noi locuri de muncă şi să contribuie la creşterea economică în Europa”.

Iniţiativa comunitară constă dintr-un comunicat (document non-legislativ), o propunere de revizuire a normelor privind siguranţa aviaţiei din 2008 şi cereri pentru a negocia acorduri cu ţări terţe.

Potrivit CE, o industrie de aviaţie puternică “va beneficia nu doar afacerile”, ci şi cetăţenii oferindu-le “mai multe conexiuni cu restul lumii la preţuri mai mici”.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply