Cele mai mari cinci grupuri de transport aerian europene crează un nou lobby

Cele mai mari cinci grupuri de transport aerian europene, IAG, Air France-KLM, Lufthansa, Ryanair şi EasyJetau creat o nouă asociaţie a industriei europene, în care vor integra alte companii aeriene, şi cu care speră să apere interesele comune ale întregului sector. Cu toate acestea, cele cinci fondatoare a celei pe care o vor numi Europa Airlines (A4E) mobilizează aproximativ jumătate din volumul de trafic aerian de pe Vechiul Continent.

“Noi reprezentăm interesele tuturor companiilor aeriene, şi nu doar a celor care suntem aici”, a subliniat într-o apariţie publică directorul executiv al companiei Germane Lufthansa, Carsten Spohr, care a invitat să se alture şi restul companiilor.

Cele mai mari cinci grupuri de transport aerian europene crează un nou lobby

Cele mai mari cinci grupuri de transport aerian europene crează un nou lobby

Printre obiectivele sale principale se află modificarea regulamentului aeroporturilor din Europa, ca urmare a creşterii continue a taxelor din ultimii ani.

Noua asociaţie doreşte, de asemenea, implementarea unui nou dispozitiv pentru controlul traficului aerian din Europa, pentru a evita, printre altele, ca o grevă a controlorilor dintr-o ţară să aibă un impact asupra zborurilor de pe întregul continent.

Un alt câmp de bătălie va fi lupta împotriva fiscalităţii care încarcă activitatea de transport aerian, cu argumentul că dacă se reduc impozitele sectorul va genera mii de noi locuri de muncă şi va contribui la creşterea produsului intern brut.

Constituirea asociaţiei A4E a fost puternic susţinută de comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, care a estimat că “lansează un mesaj foarte puternic” pentru obiectivul de “a găsi soluţii la provocările” cu care se confruntă acest sector.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply