China va investi 272.000 milioane de euro în sectorul turismului până în 2020

Planul de turism al Chinei are drept obiectiv să atragă iniţiativa privată pentru a realiza o investiţie în sector de două trilioane (aproximativ 272.000 milioane de yuani (aproximativ 272.000 milioane de euro) până în 2020. Planul prevede o creştere a consumului turistic de până la 951.000 milioane de euro în această perioadă, după cum a indicat Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă (NDRC) într-o declaraţie comună cu Administraţia Naţională de Turism a Chinei

Dacă obiectivele vor fi realizate, sectorul turismului va contribui cu peste 10% la creşterea anuală a economiei chineze şi va angaja aproximativ 50 de milioane de persoane în 2020, ceea ce va reprezenta 10% din totalul locurilor de muncă ale gigantului asiatic.

Printre principalele măsuri ale planului, NDRC intenţionează să sporească construcţia infrastructurilor turistice şi să stimuleze antreprenoriatul în acest sector.

China va exploata mai activ produsele pe care le deţine, cum ar fi aşa-numitul “turism roşu” -centrat în locurile principale ale Revoluţiei care au dat naştere originii Republicii Populare Chineze- şi va promova turismul rural, pentru a ajuta la ieşirea din sărăcie a populaţiei din zonele mai puţin dezvoltate. Potrivit comunicatului, se va reuşi astfel ca două milioane de oameni să iasă din sărăcie în fiecare an.

Mulţumită noului plan, turismul va reuşi să reprezinte 10% din locurile de muncă totale ale gigantului asiatic.

Mulţumită noului plan, turismul va reuşi să reprezinte 10% din locurile de muncă totale ale gigantului asiatic.

În 2015, în luna iulie, Guvernul chinez a aprobat măsuri de stimulare a turismului în zonele rurale, pentru a stimula crearea locurilor de muncă şi consumul în zonele mai puţin dezvoltate ale ţării.

Acest tip de aciuni fac parte din planurile Guvernului condus de preşedintele Xi Jinping pentru a creşte ponderea consumului în economia chineză, în mod tradiţional foarte dependentă de investiţii şi de industrii de producţii cu o plusvaloare redusă.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply