China intenţionează să creeze 200 noi rute aeriene internaţionale în 2016

China intenţionează să creeze cel puţin 200 de noi rute internaţionale în acest an, iar cele mai multe dintre ele vor lega gigantul asiatic cu ţările vecine, în conformitate cu planurile Administraţiei Aviaţiei Civile a ţării pe care l-a publicat ziarul oficial China Daily.

A doua economie a lumii are în prezent 633 rute internaţionale cu 118 ţări operate de companii aeriene naţionale şi străine, dintre care aproape jumătate au început să funcţioneze anul trecut.

“Vom deschide peste 200 de rute internaţionale. Un motiv important este că faptul că ne propunem să consolidăm legăturile aeriene cu ţările conexe cu intiţiativa “Noua Rută a Mătăsii”, a afirmat directorul Administraţiei Aviaţiei Civile din China, Li Jiaxing, în declaraţiile sale pentru China Daily.

Această agenţie intenţionează să investească circa 32.000 milioane de dolari (29.100 milioane de euro) în 51 de proiecte de aviaţie cuprinse în Noua Rută a Mătăsii, un proiect promovat de Beijing şi care caută să crească schimburile economice dintre China şi ţări din Asia, Africa şi Europa, imitând vechea rută comercială.

China intenţionează să creeze 200 noi rute aeriene internaţionale în 2016

De asemenea, Li a asigurat că 2015 a fost “cel mai bun” an pentru aeroporturi şi companiile aeriene chineze, care au înregistrat un profit comun de 54.700 milioane de yuani (aproximativ 8.500 milioane de dolari, 7.700 milioane de euro).

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply