China intenţionează să construiască 2.800 de aeroporturi pentru a stimula economia

China a trasat un plan pentru construirea de aeroporturi de aviaţie generală în majoritatea judeţelor sale, un proiect care va promova o nouă rundă de investiţii masive în infrastructură şi fabricaţie. Există un potenţial uriaş de piaţă prin conectarea a aproximativ 2.800 de judeţe pe calea aerului potrivit proiectului inclus în al 13-lea Plan Cincinal (2016-2020)”, a declarat directorul Administraţiei Aviaţiei Civile din China, Li Jiaxing.

Conform informaţiilor agenţiei chineze de ştiri Xinhua, Jiaxing a subliniat că acest enorm proiect de infrastructură va da un nou impuls de creştere economică în China, estimând că ar putea genera aproximativ 280.000 de milioane de yuani (42.165,5 mil. €) dacă fiecare judeţ are un aeroport şi se stabileşte o conectivitate pe calea aerului între localităţi, faţă de posibilităţile actuale reduse, existând doar 78 de infrastructuri disponibile pentru aviaţia generală.

 Aeroportul Internaţional din Beijing.

Aeroportul Internaţional din Beijing.

 

Planul are ca scop satisfacerea cererii puternice pentru un transport mai rapid şi mai personalizat, mai ales a segmentelor Premium, în acelaşi timp pentru alte utilizări, cum ar fi operaţiunile de salvare, agricultura şi serviciile medicale de urgenţă, a declarat Li Xiaojing, un profesor de Economie şi Management la Şcoala de Aviaţie Civile a Universităţii din China, pentru Global Times. El adaugă că “dezvoltarea aviaţiei generală nu numai că va îmbunătăţi considerabil infrastructura Chinei, dar va oferi, de asemenea, un impuls pentru industrii precum fabricarea de avioane private şi ambulanţe pe calea aerului”.

Planul vine într-un moment de relaxare treptată a interdicţiei precedente a aviaţiei la altitudine joasă, împreună cu delegarea drepturilor de aprobare pentru aeroporturile de aviaţie generală către administraţiile locale.

În prezent, avioanele de uz general pot zbura doar în spaţiul aerian de mai jos de 1.000 de metri.

Potrivit lui Xinhua, sectorul politic studiază creşterea acestei limite.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply