China înăspreşte controalele de siguranţă pentru companiile aeriene străine

China a introdus un nou program de control de siguranţă care înăspreşte evaluările de siguranţă şi supravegherea pentru companiile aeriene străine care operează în aeroporturile sale; aşa cum a anunţat Administraţia Aviaţiei Civile din China (CAAC, acronimul în limba engleză). Programul conţine 34 de puncte de evaluare inclusiv registrul de accidente.

În prezent, un total de 156 de companii aeriene străine operează în Chinacu 374.000 de zboruri anul trecut, cifre care reprezintă 11% din deplasările aeriene totale din ţara asiatică.

Noul program este un supliment la CCAAR-129, nişte specificaţii de operare create în 2005 pentru companiile aeriene comerciale străine care operează în spaţiul aerian chinez, stabilite de CAAC; potrivit unei informaţii a agenţiei chineze de ştiri Xinhua.

Aeroportul Internaţional din Beijing  (Fotografie: Bcia overview).

Aeroportul Internaţional din Beijing (Fotografie: Bcia overview).

Programul specifică 34 de puncte de evaluare, printre care se află şi accidentele, pentru a evalua funcţionarea companiilor aeriene străine în China.

Cu un punctaj iniţial zero, fiecare companie aeriană are 12 puncte care pot fi deduse înainte ca CAAC să revoce certificatul în conformitate cu CCAR-129 şi să blocheze zborurile sale cu China. Fiecare companie aeriană va câştigă un punct dacă operează în condţii de siguranţă timp de şase luni consecutive.

Aşa cum explică ei, programul a apărut ca urmare a accidentelor aeriene din ultimii ani. “Unele operaţiuni deficiente ale companiilor aeriene reprezintă riscuri de securitate enorme pentru siguranţă“, a declarat CAAC.

Autorităţile chineze semnalează că Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), Statele Unite şi Uniunea Europeană au stabilit programe similare înaintea Chinei.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply