Shadow

China va elimina carantinele pentru călători pe 8 ianuarie

China va elimina cerința carantinelor pentru a intra în țară începând cu data de 8 ianuarie, măsură care este în vigoare din martie 2020. Totuși călătorii vor trebui să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 48 de ore înainte de inițierea călătoriei. În plus, vor fi eliminate limitele traficului aerian internațional

Comisia Națională de Sănătate din China a explicat în contul său oficial pe rețeaua de socializare Wechat că pasagerii nu vor trebui să solicite un cod verde de sănătate înainte de călătorie, o cerință necesară până acum, deși vor trebui să prezinte un test PCR negativ cu 48 de ore înainte de începerea călătoriei.

În plus, a anunțat scoaterea COVID-ului din lista bolilor de categorie A, nivelul de pericol maxim și pentru a cărei izolare sunt necesare măsurile cele mai severe, pentru a deveni o categorie B, care are în vedere un control mai lax.

Limitele traficului aerian în China vor fi eliminate, care timp de doi ani a fost limitat la mai puțin de 5% din ceea ce era înainte de pandemie. 

Lipsa de zboruri a determinat o creștere bruscă a prețului biletelor pentru puținele zboruri disponibile în ultimii ani, provocând proteste din partea călătorilor.

În plus, Comisia a subliniat că „procedurile” vor fi optimizate pentru a facilita vizele cetățenilor străini care doresc să viziteze China din motive de „afacere”, „studii” sau „vizite în familie”, după mai bine de doi ani în care acordarea permiselor de călătorie în China a fost limitată.

Măsurile fac parte din noul „Plan general privind controalele de categoria B”. Autoritățile sanitare nu vor mai face referire la COVID ca „pneumonie cu coronavirus” și vor începe să folosească expresia „infecție cu coronavirus”, deoarece varianta omicron „provoacă pneumonie doar într-un număr mic de cazuri”.

De când țara și-a relaxat politica de zero COVID în urmă cu câteva săptămâni și coronavirusul s-a răspândit în rândul populației, multe voci au pus semnul întrebării utilitatea carantinelor pentru călătorii internaționali.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.