Shadow

Certificatul digital COVID al UE, omologat cu cel din șapte țări

Miercuri, au intrat în vigoare șapte noi decizii ale Comisiei Europene (CE) care declară că certificatele COVID-19 emise de Albania, Andorra, Insulele Feroe, Israel, Monaco, Maroc și Panama sunt echivalente cu Certificatul digital al COVID al Uniunii Europene. Din iunie, când a fost lansat, au fost deja eliberate peste 420 de milioane de certificate UE. În acest moment, 42 de țări, inclusiv cele 27 de state membre ale UE, sunt integrate în sistemul european, ceea ce îl transformă într-un standard internațional, așa cum a fost propus de organizații sectoriale precum Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA). 

 

În acest sens, cele șapte țări și teritorii vor fi conectate la sistemul UE și certificatele COVID pe care le emit vor fi acceptate în UE în aceleași condiții ca și certificatele COVID ale statelor lor membre. Reciproc, cele șapte națiuni și regiuni vor accepta certificatul digital COVID al UE. 

 

După ce a făcut anunțul, comisarul pentru justiție Didier Reydners a spus: „În această vară am văzut că cetățenii pot călători în siguranță datorită certificatului digital COVID al UE. Aceasta este o situație câștig-câștig: cetățenii se pot bucura de dreptul lor la liberă circulație și companiile, precum și sectorul transporturilor, pot începe să compenseze pierderile din ultimele luni”. 

 

Reydners a reamintit că din iunie, lună în care a fost lansată inițiativa, au fost eliberate peste 420 de milioane de certificate UE. 

 

„Prin urmare, salut că din ce în ce mai multe țări din afara UE se alătură sistemului nostru de succes. Un total de 42 de țări – 27 de state membre ale UE și 15 țări din afara UE – participă acum în sistemul de certificat digital COVID al UE, confirmând acest document ca standard internațional”. 

 

Comisia Europeană a adoptat aceste șapte noi decizii și, potrivit autorităților sale, va extinde cooperarea cu alte țări terțe pentru a le conecta la sistemul UE. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.