“Cererea reprimată” pentru călătoriile în Japonia este dezactivată

Cererea “reprimată” pentru a vizita Japonia ca urmare a dezastrului nuclear de la Fukushima din 2011 se va relaxa în următorii ani, astfel că vor creşte din nou călătoriile în arhipelagul japonez şi acest lucru se datorează Jocurilor Olimpice 2020, care vor avea loc la Tokyo. Acest lucru este indicat de biroul japonez de turism şi operatorii de turism. 

Conform statisticilor OMT, Japonia a primit 8,6 milioane de turişti în 2010, dar în 2011, după tsunami, s-a înregistrat o scădere a sosirilor de aproape 28%, la 6,2 milioane de sosiri.

În 2012, au crescut din nou sosirile de turişti în Japonia, dar încă nu s-a reuşit să se ajungă la cifrele de dinaintea dezastrului, astfel încât ţara a primit 8,36 milioane. În plus, scurgerile radioactive de la Fukushima încă nu au fost pe deplin rezolvate.

În timpul procesului de votare a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), unde Tokyo s-a impus Istanbului şi Madrid, primul ministru japonez, Shinzo, a spus membrilor CIO că problemele de la centrala nucleară din Fukushima erau sub control şi că “nu au făcut, nici nu vor face nici un rău oraşului Tokyo”.

La rândul lor, operatorii britanici consideră că decizia CIO ca Tokyo să găzduiască viitoarele Jocuri Olimpice din 2020 reprezintă un vot de încredere în Japonia şi siguranţa sa, potrivit ziarului The Telegraph.

“Votul în favoare oraşului Tokyo va avea un impact asupra oamenilor cărora le era teamă de ceea ce s-a întâmplat în 2011. Persoanele care aveau îndoieli , acum vor fi mai dispuse să meargă acolo”, a asigurat Regina Galkina de la ViaJapan Holidays.

Acelaşi punct de vedere îl are şi James Mundy de la Inside Japan, o altă agenţie specializată de turism, care consideră că CIO nu ar fi acordat jocurile oraşului Tokyo dacă consideră că sportivii şi vizitatorii vor fi în pericol din cauza radioactivităţii.

La ciudad japonesa de Yokohama con el monte Fuji al fondo. #shu#

Oraşul japonez Yokohama cu muntele Fuji în spate. Imagine Shutterstock.

Chiar înainte de votul în favoarea oraşului Tokyo, numărul de vizitatori britanici în Japonia a crescut considerabil în acest an. În primele şapte luni ale acestui an, peste 111.300 de britanici au călătorit în Japonia, reprezentând o creştere de 22% faţă de aceeaşi perioadă din 2012 şi o cifră mai mare decât 107.391 de turişti care au călătorit în 2010, primul an după tsunami.

Potrivit lui Kylie Clark, de la Organizaţia Naţională de Turism a Japoniei, există multa cerere “reprimată” pentru a călătorii în Japonia până când situaţia de după cutremură se va relaxa.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply