Cererea mondială de Bed & Breakfast a crescut cu aproape 40%

Bed & Breakfast înregistrează în lumea întreagă o creştere puternică. În primul semestru al anului 2015, numărul rezervărilor de B&Bs a totalizat cu 39% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul de camere a crescut cu 18%.

În principal, cuplurile fără copii optează pentru un Bed & Breakfast. Acest lucru este indicat de statisticile site-ului Bedandbreakfast.eu, cel mai mare site de B&B.

În primele şapte luni ale anului 2015 s-a înregistrat cu 39% mai multe rezervări pe http://www.bedandbreakfast.eu decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În ultimele şase luni, numărul de camere şi apartamente pe site a crescut cu 18%.

Cererea mondială de Bed & Breakfast a crescut cu aproape 40%

Pentru a obţine mai multe informaţii despre B&B şi clienţii săi, în 2014, Bedandbreakfast.eu a făcut o cercetare de piaţă printre 3.704 de propietari de B&B europeni, în colaborare cu Universitatea din Stenden. Acestea sunt principalele concluzii:

– Preţul mediu al unei camere într-un B&B european este de 76,46 euro, preţ care include şi micul dejun.

– Volumul mediu anual de afaceri al unui B&B in Europa este de 16.700 euro.

– În medie, un B&B din Europa are 5,2 camere de oaspeţi şi 7,6 locuri.

– 40% din B&B europene şi-au început afacerea după 2011.

– Bed&Breakfast-urile sunt vizitate în principal de cuplurile fără copii, din 41% din B&Bs ei sunt pincipalul grup de clienţi.

– Un sfert dintre clienţi îşi petrec noaptea într-un B&B din motive de muncă sau de afaceri.

Cererea mondială de Bed & Breakfast a crescut cu aproape 40%

Popularitatea explicată

Potrivit autorilor studiului, popularitatea Bed & Breakfast-urilor este explicată în parte de relaţia calitate-preţ favorabilă. “B&B sunt mai ieftine decât hotelurile, dar oferă acelaşi confort. O tendinţă clară este, de asemenea, ca din ce în ce mai mulţi turişti aleg să călătorească în mod sociabil. Ei doresc să-şi petreacă noaptea cu localnicii şi să cunoască bine locul. Un B&B oferă experienţă personală pe care o caută”, a declarat Harry Arens, fondatoarea Bedandbreakfast.eu.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply