Cele cinci companii aeriene de top din Europa cer o scădere a taxelor de aeroport

Cele mai mari cinci companii aeriene din Europa susţin necesitatea de a reduce taxele de aeroport şi a elimina impozitele de transport aerian nerezonabile ale sectorului pentru a promova competitivitatea. Acest aspect a fost susţinut în numele A4E, lobby-ul de transport aerian creat recent de Lufthansa, Air France KLM, IAG, easyJet şi Ryanair, CEO-ul companiei low cost irlandeze, Michael O’Leary, la o întâlnire cu deputaţii europeni pentru a analiza nouă strategie de aviaţie a Uniunii Europene.

“Realitatea este că în ultimii 10 ani, taxele de aeroport au crescut cu 90% în cele mai mari zece aeroporturi, în timp ce preţul biletelor de avion a scăzut cu 20% în aceeaşi perioadă“, a reproşat O’Leary.

Cele cinci companii aeriene de top din Europa cer o scădere a taxelor de aeroport

Cele cinci companii aeriene de top din Europa cer o scădere a taxelor de aeroport

El menţionează faptul că deşi unele companii aeriene au micşorat preţul biletelor, pasagerii din UE sunt jecmăniţi de taxele de aeroport excesive. “Este în interesul consumatorilor de a beneficia de costuri de aeroport mai mici în UE, astfel că A4E va continua să apere o reglementare eficientă a monopolului în cazul aeroporturilor în numele pasagerilor europeni”, a remarcat el.

Asociaţia, care a fost creată săptămâna trecută (A se vedea: Cele mai mari cinci grupuri de transport aerian europene crează un nou lobby) cere, de asemenea, alte măsuri pentru a viza competitivitatea în sector ca un plan de acţiune pentru a reduce opririle din cauza grevelor convocate de controlorii de trafic.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply