Cel mai mare hotel din lume va fi deschis în 2017 lângă Mecca

Abraj Kudai, complexul de utilizare rezidenţială şi comercială de 1,4 milioane de metri pătraţi construiţi pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, va găzdui cel mai mare hotel din lume cu 10.000 de camere. Construcţia sa va reprezenta o investiţie de 3.100 milioane de euro şi va fi deschis în 2017 la doar doi kilometri de Mecca.

Dimensiunea sa, fără precedent, înălţimea, locaţia strategică şi stilul arhitectural îl va transforma într-un punct de reper cu o identitate funcţională modernă, atât pentru populaţia locală saudită cât şi pentru universul islamic al viitorilor săi clienti. Complexul va fi structurat într-un podium mare încoronat cu 12 turnuri, care vor găzdui infrastructuri, cum ar fi o staţie de autobuz, un centru comercial, 70 de restaurante, un centru de convenţii, mai multe elicoptere şi parcări.

Imagine cu cel care va deveni cel mai mare hotel din lume, datorită celor 10.000 de camere ale sale.

Imagine cu cel care va deveni cel mai mare hotel din lume, datorită celor 10.000 de camere ale sale.

Doua dintre turnuri vor fi de 5 stele şi restul de 4, aşa cum a indicat firma de arhitectură responsabilă de proiect, Dar-Al-Handasah. Toate vor oferi cele mai cerute servicii de cei care vizitează Mecca, în timp ce nivelurile de jos vor fi utilizate în scopuri comerciale pentru a facilita accesul pelerinilor. Parcarea va fi amplasată deasupra acestor zone comerciale din cauza constrângerilor impuse de locaţie, mai ales la nivelul apei subterane.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply