Shadow

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume se află în Portugalia

O experiență nepotrivită pentru cei slabi de inimă. Asta înseamnă sa traversezi Podul 516 din Arouca, din Portugalia, care are onoarea de a fi cel mai lung pod pietonal suspendat din lume cu mai mult de jumătate de kilometru lungime și care ca fost deschis publicului anul acesta, la data de 3 mai. 

 

Lungimea sa exactă este de 516 metri și este situat la aproximativ 175 de metri deasupra râului Paiva, în orașul Arouca, la aproximativ 60 de kilometri la sud de Porto. În jurul său te poți bucura de peisajul oferit de Cascata das Aguieiras, Garganta do Paiva și Passadiços do Paiva. 

 

Nu este o experientă pe care toata lumea îndrăznește să o trăiască. De fapt, copiilor cu vârsta peste 6 ani nu le este permis să îl traverseze și toate vizitele sunt însoțite de ghizi. 

Are o lățime de 1,20 metri, iar podeaua este alcătuită din rețele metalice care permit observarea albiei râului, ceea ce oferă un sentiment și mai mare de vertij, exarcebat și mai mult de legănarea podului

 

Trecerea acestuia costă 12 euro pentru adulți și 10 pentru minori, de la 9:00 la 17:00 în orarul de Iarnă care începe în septembrie. Orarul de vară e de 09:00 la 20:00. 

 

Construcția sa a presupus o investiție de 2,3 milioane de euro și a durat mai mult de doi ani de muncă, dar autoritățile din Arouca au încredere că noua sa atracție va fi un catalizator pentru atragerea turiștilor

 

O nouă atracție în Arouca a fost deschisă anul acesta.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.