Shadow

Cât costă o călătorie de lux?

Cheltuielile medii al unei călătorii de lux timp pentru o săptămână oscilează între 5.000 și 10.000 de euro de persoană, potrivit celor mai multi profesioniști din domeniul turismului intervievați într-un raport pregătit de agenția de marketing The Blueroom Project și partenerii săi din Pangea Network, cu prezență în 23 de țări. 

Eșantionul studiului este compus din 636 de profesioniști din industria turismului, iar 77% dintre aceștia sunt agenți de turism sau operatori de turism.

 

Ce este o călătorie de lux?

Potrivit răspunsurilor acestor experți, „o călătorie de lux este determinată de unicitatea și exclusivitatea experienței, conform opiniei celor 30% dintre intervievați”.

„29% afirmă că călătoria de lux se caracterizează prin personalizarea serviciilor, în timp ce categoria hotelului se află pe locul al treilea în clasament (21%), iar tipul de zbor ocupă locul al patrulea cu 12%”, explică autorii raportului.

Buget

În ceea ce privește suma, bugetul mediu alocat pentru o călătorie de lux este diferit pe fiecare piața emitentă.

În acest sens, țările scandinave și Spania ar fi cele mai „austere”, întrucât pe aceste piețe bugetul mediu pentru o excursie de lux este cuprins între 5.000 și 7.000 de euro.

Alte piețe au înregistrat o creștere a bugetului față de acum doi ani, Regatul Unit, Franța și Germania.

 

Pe primul loc destinația

După cum arată raportul, „atunci când fac o achiziție, călătorii de nivel înalt aleg mai întâi destinația și apoi serviciul insitu, de preferință hotelurile exclusiviste de tip boutique, urmate de hotelurile internaționale”.

Un alt punct de atracție este că majoritatea călătorilor de lux, 87%, rezervă în agențiile de turism fizice.

În ceea ce privește profilul clienților, majoritatea sunt cupluri cu vârste între 36 și 55 de ani.

 

La ce sunt sensibili?

în timpul vacanței, acești clienți „caută relaxare și confort, precum și degustarea de mâncare gourmet, precum și cultura și excursiile în natură”.

Dar atenție, călătorii sunt, de asemenea, “sensibili la relația calitate-preț și la valoarea adaugată, mai mult decât la preț”.

În cele din urmă, specialiștii intervievați cred că călătoriile de lux vor crește între 6% și 10% în următorii doi sau trei ani.

Raportul elaborat de The Blueroom Project poate fi descărcat în format PDF la acest link.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.