Care este cel mai bun moment pentru a rezerva un hotel la cel mai bun preţ?

Motorul de căutare Trivago dezvăluie că momentul cel mai ideal pentru a rezerva cazare este cu o lună în avans. Cu toate acestea, studiul arată, de asemenea, variaţii în funcţie de ţara de destinaţie.

Cu o lună înainte, economisirea potenţială se află în punctul cel mai înalt. Există o diferenţă foarte mică între a rezerva cu două luni înainte şi a rezerva în ziua de intrare în destinaţie, dovedindu-se astfel că călatoriile last minute pot fi o opţiune profitabilă, afirmă motorul de căutare; în timp ce rezervarea cu mai mult de două luni înainte rar se merită, deoarece economisirea medie este la nivelurile cele mai scăzute şi preţurile sunt mai mari.

Grafic realizat de Trivago care arată că cel mai bun moment pentru a rezerva la cel mai bun preţ este cu o lună înainte.

Deşi, în general, a rezerva cu o lună înainte este ideal, există diferenţe în funcţie de ţara în care se călătoreşte. De exemplu, în cazul Spaniei trebuie să rezervezi cu mai mult timp în avans, între patru şi şapte săptămâni, pentru a găsi cele mai ieftine preţuri.

După Spania, Italia este ţara unde trebuie să rezervezi mai devreme (3-6 săptămâni), urmată de Marea Britanie (4-5), Germania (3-4 saptamani) şi, în cele din urmă, Franţa (2-5 saptamani), unde un hotel poate fi rezervat la cel mai bun preţ cu doar 15 zile în avans.

Perioada optimă pentru a rezerva în avans în funcţie de ţara de destinaţie. Sursă: Trivago.

Dacă sunt luaţi în considerare aceşti parametri, este posibil să poţi rezerva un hotel la un preţ sub media lunii, indiferent de luna în care se călătoreşte, atât în lunile de vară cât şi în cele de iarnă.

Pentru acest studiu au fost luate în considerare lunile ianuarie şi decembrie şi preţurile din 2013 şi 2014 din Germania, Spania, Franţa, Italia şi Marea Britanie.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply