Capul şi pajura târgului ITB Berlin

Analiză/ Industria turismului a participat la târgul ITB Berlin cu aşteptari mari datorită forţei pe care o are piaţa emitentă germană în 2015, care se adaugă la sănătatea bună pe care o are şi Marea Britanie.

Dar, în unele destinaţii sunt preocupări, mai ales în cele din Marea Mediterană, afectate de scăderea pieţei ruse.

De exemplu, destinaţii precum Grecia, Egipt, Turcia şi Croaţia recunosc deschis că în 2015 vor suferi o contracţie semnificativă a sosirilor de turişti ruşi.

Rezultatul: zeci de mii de locuri care în verile trecute erau rezervate de turiştii din Rusia au rămas goale.

Şi pentru a umple acel gol, destinaţiile concurente din Mediterana de Est nu vor face doar campanii de promovare mai intense în pieţele emitente din nordul şi centrul Europei, dar, cu sigurantă vor realiza reduceri foarte agresive în următoarele săptămâni şi luni.

O imagine a stand-ului Insulelor Canare.

O imagine a stand-ului Insulelor Canare, câştigătorul premiului pentru cel mai bun stand la târgul IBT Berlin.

 

Punctul de inflexiune cheie poate fi târgul MITT de la Moscova, care va avea loc între 18 şi 21 martie. Imediat după această dată s-ar putea declanşa un război al preţurilor, în cazul în care se confirmă aşteptările proaste ale pieţei emitente ruseşti pentru 2015.

Prin urmare, şi în pofida forţei pe care o indică pieţe emitente ca Germania şi Marea Britanie în 2015, nu este atât de clar că industria turismului ar putea creşte mult preţurile medii, după câţiva ani de beneficii modeste, aşa cum au afirmat mai mulţi analişti la ITB Berlin.

 

O analiză de Xavier Canalis hosteltur.com

One comment

  1. […] Prăbuşirea aşteptată a turismului emitent rus va avea repercusiuni în mai multe domenii. În afara de Spania, şi Turcia este afectată de această scădere. Pentru această vară este posibil să aibă loc un război al preţurilor în destinaţiile din Marea Mediterană. A se vedea articolul Capul şi pajura târgului ITB Berlin. […]

Leave a Reply