Shadow

Bulgaria va reduce la jumătate TVA-ul la hoteluri și restaurante

Guvernul Bulgariei a anunțat că va reduce de la 20 la 9% TVA-ul aplicat în hoteluri și restaurante, printre alte măsuri, pentru promovarea țării ca destinație economică în rândul călătorilor internaționali. Parlamentul trebuie să aprobe acest proiect de lege cu intenția să se aplice de la 1 iulie și să intre în vigoare, în principiu, până la 1 ianuarie 2021. 

 

„Ministerul turismului a elaborat o strategie care prevede începerea sezonului de vacanța de vară începând cu 1 iulie”, a declarat ministrul turismului, Nikulina Anguelkova, pentru rețeaua de stat BNT. 

 

Printre alte stimulente, stațiunile vor oferi, de asemenea, umbrele și hamacuri la jumătate de preț sau chiar gratuite călătorilor. 

 

Coasta Mării Negre a țării balcanice a devenit o destinație atractivă în ultimii ani pentru prețurile sale, în special pentru turiștii din Rusia și Regatul Unit. 

O plajă din Bulgaria pe coasta Mării Negre.

 

Pentru a reînvia activitatea, Ministerul Turismului a trimis proprietarilor hotelurilor și a restaurantelor instrucțiuni cu privire la modul de organizare a cazării pentru clienții lor, care prevede funcționarea doar a teraselor în aer liber, la o distanța între mesele de un metru și jumătate și utilizarea obligatorie de către ospătarii de mască și mănuși

 

Pe plajă este stabilită o distanță între umbrele de patru metri și jumătate. 

 

Instrucțiunile prevăd, de asemenea, că hotelurile au camere speciale pentru a izola clienții suspecți de a fi fost infectați cu COVID-19, până la sosirea echipei sanitare care testează și decreta carantinele posibile. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.