Budapesta şi Praga, oraşele europene cu cele mai ieftine hoteluri

Budapesta şi Praga sunt oraşele europene cu media de preţuri cea mai scăzută din Europa în hotelurile de 2 stele, 36 de euro, conform celui mai recent Hotel Price Index HPI întocmit de Hotels.com, bazat pe rezervările hoteliere realizate de călătorii din întreaga lume în 2014. Acestea sunt urmate de Varşovia cu 44 de euro, Tallin cu 45 şi Lisabona cu 46 de euro.

Budapesta, oraşul european cu cele mai mici preţuri la hotelurile de 2 stele.  #shu#.

Budapesta, oraşul european cu cele mai mici preţuri la hotelurile de 2 stele. Imagine Shutterstock.

New York, cel mai scump oraş

New York s-a dovedit a fi oraşul cu cele mai mari preţuri la hotelurile de 5 stele la nivel mondial, cu o medie care atinge 401 de euro pe noapte, urmată de Los Angeles cu 390 de euro şi San Francisco cu 387 de euro la hotelurile cu cea mai mare categorie.

HPI dezvăluie, de asemenea, că pentru preţul plătit pe noapte într-un hotel de 5 stele din New York, un turist se poate caza patru nopţi la un hotel de aceeaşi categorie din Varşovia. Aceasta este o diferenţă de 308 de euro între media cea mai mare şi cea mai scăzută.

Amsterdam, Geneva, Veneţia şi Zürich depăşesc 100 de hotelurile de 2,3,4 şi 5 stele.

În afara Europei există, de asemenea, hoteluri care depăşesc 350 de euro, în medie. Acesta este cazul oraşului Boston cu 363 de euro şi Tokyo cu 367 de euro la hotelurile cu cea mai mare categorie. Paris cu 383 de euro, Biarritz cu 363, Milano cu 368 sau Veneţia cu 359 de euro sunt destinaţiile europene care se apropie cel mai mult de aceste cifre.

 

Cairo, cel mai ieftin oraş

În 2014, Africa se confirmă a fi regiunea unde turiştii au plătit cel mai mic preţ. Astfel, Cairo a înregistrat cea mai mică medie cu 18 euro pe noapte în hotelurile de 2 stele.

Pentru o călătorie low-cost în Europa, Budapesta prezintă cele mai mici preţuri, 36 de euro la hotelurile de 2 stele. În cazul Statelor Unite, Las Vegas şi Orlando sunt destinaţiile cu cele mai mici preţuri din ţară, cu respectiv  48 şi 52 de euro, în medie.

În cele din urmă, Asia a fost regiunea din lume unde vizitatorii au plătit cel mai puţin în hotelurile din 2 stele, mai ales în Bali, care a înregistrat o medie de 19 euro pe noapte şi camere, Delhi cu 19 euro şi Bangkok cu 24 de euro.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply