Bruxelles face un nou pas pentru a interzice roaming-ul

Comisia pentru Industrie al Parlamentului European a aprobat ieri pachetul legislativ pentru a interzice taxarea suplimentară pentru utilizarea telefonului în străinătate, roaming-ul, atât pentru apeluri şi mesaje de text cât şi pentru navigarea pe Internet, ca cel mai târziu începând cu 15 decembrie 2015. Dispariţia lui definitivă depinde acum de decizia Parlamentului, care va dezbate măsura pe 2 şi 3 aprilie.

Deşi guvernele statelor membre ale Uniunii Europene se împotrivesc eliminării roaming-uluiComisia Europeana a continuat cu propunerile sale C2170-008 legislative de a elimina această taxă începând cu 2016, măsura stea a reformei industriei telecomunicaţiilor din Vechiul Continent.

Deputaţii europeni au sprijinit marţi eliminarea acestei taxe cu 30 de voturi pentru, 12 împotriva şi 14 abţineri. “Cu votul de azi din Comisia pentru Industrie,Parlamentul European a făcut un pas mare spre consolidarea pieţei unice a telecomunicaţiilor“, a afirmat deputatul european Pilar Castillo, care a salutat acordul încheiat.

Potrivit reprezentantului spaniol, parlamentarii “nu au propus doar eliminarea tarifelor roaming pentru vocemesaje de text şi date pentru 15 decembrie 2015, ci au ridicat, de asemenea, propuneri importante, de exemplu în ceea ce priveşte eficienţa de management al spectrului, care va permite C2020-011 implementarea de 4G şi 5G în Europa”.

Los Gobiernos europeos mantienen su resistencia a suprimir el roaming. #shu#

Guvernele europene îşi menţin împotrivirea cu privire la eliminarea roaming-ul. Imaginea Shutterstock.

Următoarea cerinţă pentru a certifica dispariţia roaming-ului va fi votul pachetului legislativ pe 2 şi 3 aprilie în plenul Parlamentului European.

Cu toate acestea, viitorul său este incert, deoarece această decizie coincide cu sfârşitul legislaturii actuale şi priorităţile Parlamentului care va fi votat în alegerile din 25 mai s-ar putea schimba.

În plus, Guvernele încă nu au ajuns la un acord între ele pentru a negocia cu deputaţii europeni. Comsiarul pentru Telecomunicaţii, Neelie Kroels, a spus într-un comunicat că se aşteaptă la un acord până la sfârşitul anului 2014.

Pe de altă parte, Comisia pentru Industrie a oferit martie, A00-212 de asemenea, sprijinul sau unor reguli mai stricte pentru a preveni blocarea sau încetinirea de către companiile de telecomunicaţii a serviciilor rivale ca Skype sau WhatsApp, consolidând astfel neutralitatea reţelei.

Principalii operatori europeni, ca TelefonicaFrance Telecom sau Deutsche Telekom nu sunt de acord cu aceste reguli, susţinând că eliminarea roaming-ului va reduce veniturile lor şi această reducere va duce la o scădere a investiţiilor necesare pentru C_BOSUP_90 a dezvolta noile reţele de fibra optică.

Pentru a proteja companiilor împotrivă “unei utilizări anormale sau abuzive a serviciilor de roaming cu amănuntul”, deputaţii europeni au cerut Comisiei să elaboreze orientări cu privire la cazurile excepţionale în care operatorii ar fi autorizaţi să aplice această taxă. Totuşi, aceste taxe ar fi sub maximul pe care îl stabilesc deja normele UE cu privire la roaming.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] utilizarea telefonului mobil în străinătate, roaming-ul, dar aşa cum informam în ştirea Bruxelles face un nou pas pentru a interzice roaming-ul, decizia definitivă depindea de votul Parlamentului European, în dezbaterea programata pe 2 şi […]

Leave a Reply