Bruxelles aprobă fuziunea dintre Marriott şi Starwood

Comisia Europeană (CE) a aprobat săptămâna trecută achiziţionarea lanţului Starwood Hotels & Resorts Worldwide de către Marriott International, în urma analizei impactului pe care l-ar avea operaţiunea pe piaţa comunitară şi a concluziei că aceasta nu va afecta negativ concurenţa în Europa.

“Aceasta este o fuziune importantă pentru industria hotelieră şi clienţii săi. Cercetările noastre au confirmat că sectorul hotelier va rămâne competitiv pentru clienţii din Europa după fuziune”, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

Politica daneză a fost “încântată” că executivul european a fost în măsură să autorizeze operaţiunea rapid, deoarece aceasta a fost notificată Comisiei la data de 23 mai.

Ambele lanţuri au anunţat la data de 8 aprilie că continuă procesul de fuziune, care va duce la crearea celei mai mare companii hoteliere din lume, după ce acţionarii ambelor companii au aprobat operaţiunea vinerea trecută în cadrul reuniunilor lor extraodinare.

Bruxelles aprobă fuziunea dintre Marriott şi Starwood

Ambele companii americane sunt în principal active ca şi manageri sau cu modele de franciză în hoteluri din întreaga lume, astfel că Marriott cuprinde la nivel mondial mai mult de 4.500 de hoteluri şi 85 de ţări, iar Starwood deţine aproximativ 1.300 de hoteluri în 100 de ţări.

Comisia a evaluat impactul achiziţiei în sectorul european de servicii de cazare hotelieră şi pe pieţele de management hotelier, precum şi în serviciile hoteliere de franciză.

La secţiunea de servicii de cazare hotelieră, ancheta Comisiei s-a concentrat pe piaţa de 4 şi 5 stele, în care ambele companii au o prezenţă semnificativă, şi a efectuat o analiză în oraşele: Barcelona, Milan, Veneţia, Viena şi Varşovia.

În aceste locaţii, prezenţa pieţei combinate a Marriott şi Starwood era mai puternică, potrivit Comisiei, care consideră totuşi ca grupul fuzionat va avea în continuare o “concurenţă efectivă” de la alte hoteluri la toate categoriile.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply