Britanicii preferă destinaţiile însorite mai mult decât cele urbane în timpul iernii, potrivit ABTA

Un total de 12 milioane de britanici vor pleca în vacanţă în această iarnă, pentru cei care preferă destinaţiile însorite mai mult decât city breaks, potrivit unui sondaj făcut de Asociaţia Agenţiilor Britanice (ABTA). 

Deşi destinaţiile urbane au fost preferate pe tot parcursul anului 2014, pe timpul iernii destinaţiile insorite preiau conducerea, acestea fiind menţionate de 43% dintre respondenţi, faţă de 40% în 2013. Totuşi, vacanţele city breaks sunt alese de 35%, faţă de 39% anul trecut.

Insulele Canare este una dintre destinaţiile preferate pentru britanici în această iarnă.  #shu#.

Insulele Canare este una dintre destinaţiile preferate pentru britanici în această iarnă. Imagine Shutterstock.

De această predilecţie vor beneficia în special Insulele Canare, care par a fi destinaţia preferată pentru această iarnă, împreună cu destinaţiile din Africa de Nord, ieşind în evidenţă Tunisia şi Maroc. Ca locuri însorite pentru iarnă de distanţă lungă, sondajul indică, Antigua, Maldive, Mexic şi Thailanda.

Vacanţele city breaks apar în acest an frecvent combinate cu vizitele la pieţele de Craciun, iar destinaţiile preferate în Europa sunt Berlin, Frankfurt, Paris şi Viena, în timp ce în Marea Britanie iasă în evidenţă Londra, Edinburgh şi Birmingham.

 

Tinerii călătoresc cel mai mult

19% dintre britanici s-au gândit deja să facă o călătorie de iarnă în timp ce 23% sunt indecişi. Raportul constată că tinerii între 25 şi 34 de ani sunt cei care călătoresc cel mai mult în extrasezon, 27%, urmaţi de cei peste 65 de ani, cu 24%.

Vacanţele pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt indicate de 18% din respondeţi, dar sunt mai populare tot în rândul tinerilor, care le aleg cu 39%. Staţiunile din Franţa, Italia şi Austria rămân cele mai populare, deşi creşte interesul pentru alte destinaţii emergente de schi din Polonia, Slovenia şi Bulgaria.

Britanicii preferă destinaţiile însorite mai mult decât cele urbane în timpul iernii, potrivit ABTA

ABTA indică faptul că, în general, are loc o creştere a numărului de persoane care se bucură de trei sau mai multe perioade de vacanţă pe tot parcursul anului.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply