Booking va aplica măsuri corective pentru a evita amenda pentru restrângerea concurenţei

Agenţia online Booking.com, deţinută de agenţia americană Priceline, va aplica măsuri corective de la 1 iulie în spaţiul economic european pentru a scăpa de amenzi pentru restrângerea concurenţei.

Compania s-a angajat să elimine contractele pe care le semnează cu hotelurile clauzele care impiedică aceste unităţi de cazare să propună preţuri mai bune pe site-uri rivale ale Booking.com.

Autorităţile de concurenţă din Franţa, Italia, Suedia, coordonate de Comisia Europeană, au iniţiat proceduri împotriva Booking.com considerând că aceste aşa-numite clauze de paritate fac rău concurenţei şi încalcă normele naţionale şi comunitare.

Aceste clauze obligă hotelurile să ofere lui Booking.com aceleaşi tarife pentru camere sau mai bune decât cele propuse oricărui alt canal de distribuţie online sau oflline.

Booking va aplica măsuri corective pentru a evita amenda pentru restrângerea concurenţei

Ca răspuns la aceste preocupări, Booking.com a oferit în decembrie o serie de măsuri corective, pe care le-a modificat ulterior pentru a lua în considerare rezultatele testelor de piaţă, aşa cum am informat în ştirea Booking face concesii în Franţa, Italia şi Suedia pentru a evita o amendă pentru restrângerea concurenţei. Franţa, Italia şi Suedia au acceptat săptămâna trecută concesiile.

Măsurile corective vor permite hotelurile să ofere tarife la camere mai mici altor site-uri rivale ale Booking.com. Deşi, în principiu, aceste concesii trebuiau să se aplice numai în Franţa, Italia şi Suedia, compania a anunţat că le va extinde la întreg Spaţiul Economic European.

 

Sursă: hosteltur.com

2 comments

  1. […] iniţiativă vine după ce concurentul său Booking.com a anunţat în luna aprilie că va aplica măsuri corective pentru a evita amenda pentru…, aşa cum am informat în altă ştire, Cu toate acestea, hotelierii europeni au respins aceste […]

  2. […] fapt, Booking a anunţat că va aplica măsuri corective pentru a evita amenda pentru restrângerea concur…, compromis respins de hotelierii […]

Leave a Reply