Booking face concesii în Franţa, Italia şi Suedia pentru a evita o amendă pentru restrângerea concurenţei

Agenţia online Booking.com a oferit măsuri corective în Franţa, Italia şi Suedia pentru a evita amenzi pentru restrângerea concurenţei.

Compania se angajează să elimine din contractele pe care le semnează cu hotelurile clauzele care împiedică aceste unităţi de cazare să ofere preţuri mai bune pe site-uri rivale ale Booking.com, care aparţine grupului american Priceline.

Autorităţile de concurenţa din Franţa, Italia şi Suedia consideră că aşa-numite clauze de paritate din contractele companiei Booking.com fac rău concurenţei şi încalcă normele naţionale şi cele ale Uniunii Europene.

Aceste clauze obligă hotelurile să ofere agenţiei Booking.com aceleaşi sau preţuri mai bune la camere pe care le propune în orice alt canal de distribuţie online sau offline.

Booking face concesii în Franţa, Italia şi Suedia pentru a evita o amendă pentru restrângerea concurenţei

Ca răspuns la aceste preocupări, Booking,com se angajează să abandoneze cerinţa de paritate a preţurilor pe care hotelul le propune altor agenţii de turism online. Acest lucru va permite hotelurilor să ofere preţuri diferite diverselor site-uri.

Cu toate acestea, hotelul rămâne obligat să ofere agenţiei Booking.com aceleaşi preţuri sau cele mai bune pe care le oferă pe propiile sale canale de distribuţie. Aceste angajamente vor fi aplicate în tot Spaţiul Economic European.

Concesiile făcute de Booking.com vor fi supuse acum unui test de piaţă în cele trei pieţe afectate coordonat de către Comisie până la 31 ianuarie 2015. Dacă rezultatul este pozitiv, ele vor deveni obligatorii pentru companie.

Alte state membre, cum ar fi Germania sau Marea Britanie, cercetează, de asemenea, practicile Booking.com. Bruxelles coordinează cercetările naţionale, dar nu a deschis propiul său dosar.

One comment

  1. […] pentru a lua în considerare rezultatele testelor de piaţă, aşa cum am informat în ştirea Booking face concesii în Franţa, Italia şi Suedia pentru a evita o amendă pentru restrângerea c…. Franţa, Italia şi Suedia au acceptat săptămâna trecută […]

Leave a Reply