Booking a crescut cu 66% oferta de case de vacanţă anul trecut

Booking.com oferă 21 de milioane de camere în diferite tipuri de cazare împrăştiate în întreaga lume, din care 1,8 milioane sunt case de vacanta şi 4,8 milioane sunt “unităţi de cazare”, camerele de hotel ajungând la 14,4 milioane.

Agenţia de turismo online, care aparţine grupului american Priceline, asigură că oferta sa de case de vacanţă a crescut cu 66% anul trecut, ceea ce înseamnă că 28,6 milioane de persoane s-au cazat în acest tip de unităţi de cazare; în timp ce încă 32% au ales “unităţi de cazare unice” (cum ar fi bărci, iglu, case în copaci, etc.), cu 137 de milioane de persoane care aleg această modalitate de cazare.

Clienţii au rezervat cu Booking hoteluri în 214 de ţări, case de vacanţă în 197 de ţări şi alte unităţi de cazare din 208 de ţări.

Booking a crescut cu 66% oferta de case de vacanţă anul trecut

“Consumatorii depun mult efort pentru a trăi noi experienţe în timpul călătoriei. Ei caută unităţi de cazare care să reflecte personalitatea, pasiunile şi ambiţiile lor. Acest lucru poate însemna cazarea într-o barcă de pe un dig din sudul Franţei, o casă într-un copac în Costa Rica, o vilă în Indonezia, un apartament în Madrid şi un Riad în Maroc”, afirmă Darren Huston, preşedintele şi CEO-ul Booking.com. “Timp de mai mulţi ani, am lucrat pentru a extinde oferta noastră dincolo de hotelurile tradiţionale şi să ajutăm astfel oamenii să cunoască lumea în felul lor şi în cel mai simplu mod posibil. Suntem încântaţi să aratăm astăzi progresul nostru în această provocare prin care oferim diversitate şi originalitate călătoriilor din întreaga lume”.

“Ne aşteptăm că creşterea pe care am văzut-o pe piaţa de case de vacanţă şi unităţile de cazare unice să se accelereze în timp, in acelaşi timp consumatorii descoperă cantitatea de mare de opţiuni şi uşurinţa cu care se pot rezerva prin intermediul site-ului nostru, atât de pe mobil cât şi de pe computer”, spune Houston.

Piaţa de case de vacanţă este unul dintre fronturile deschise între agenţiile online. Aşa cum am informat în ştirea Expedia cumpără HomeAway cu 3.600 mil. €, principalul rival al Priceline, Expedia a dorit să-şi consolideze prezenţa în acest domeniu, cu o importantă tranzacţie de cumpărare.

Potrivit datelor prezentate de Booking, Spania este ţara unde sunt rezervate cele mai multe cămine şi pensiuni. Italia este ţara unde sunt rezervate cele mai multe bed and breakfasts şi pensiuni. Marea Britanie conduce în cămine şi hanuri, iar în Suedia, curios, sunt rezervate cele mai multe bărci.

Statele Unite sunt ţara unde sunt rezervate cele mai multe hoteluri. Japonia este ţara unde sunt rezervate cele mai multe Ryokans, iar Marocul este ţara unde sunt rezervate cele mai multe riads.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply