Boeing va putea face zboruri în spatiu cu pasageri din 2017

Boeing a obţinut primul zbor de serviciu de la Staţia Spaţiala Internaţională cu 4.200 milioane de dolari (3.839 milioane de euro), o licitaţie care este un succes, deoarece este pentru prima dată când NASA încheie un contract cu o companie privată pentru o misiune în spaţiu cu echipaj. Ca parte a contractului, producătorul de aeronave din SUA are asigurate două zboruri comerciale pe an, care ar putea creşte la şase şi să transporte până la şapte pasageri, din 2017, după ce va obţine certificatele disponibile.

“Aceasta este o reuşită în istoria companiei Boeing, care are 100 de ani de experienţă în domeniul aviaţiei şi peste 50 de zboruri în spaţiu“, a afirmat vice-preşedintele şi directorul general al diviziei Boeing Space Exploration, John Elbon. “Suntem încântaţi să facem loc unei noi ere în explorarea spaţiului”, a spus el.

Boeing obţine prima misiune în spaţiu comercială din istorie

Boeing obţine prima misiune în spaţiu comercială din istorie.

Boeing a fost aleasă în septembrie anul trecut pentru a construi şi opera următoarea navă spaţială cu echipaj din SUA, proiectată cunoscută sub numele de Crew Space Transportation-100 (CST-100), este dezvoltată în colaborare cu programul de echipaj comercial al NASA, cu scopul de a relua zborurile în spaţiu din Statele Unite în 2017.

 

Zboruri cu pasageri spre două destinaţii

Ca parte a contractului, Boeing are asigurate două zboruri comerciale, care ar putea creşte la şase, de îndată ce va obtine certificările pentru zborurile cu pasageri.

Sistemul de transport cu echipaj CCST a ajuns la maturitatea design-ului necesar, afirmă producătorul, pentru a începe sarcinile de asamblare, integrare şi testare.

Suntem pe punctul de a zbura în 2017 şi acest succes atât de important favorizează dezvoltarea proiectării şi punerea în aplicare a CST-100“, a susţinut vicepreşedintele Programelor Comerciale ale Boeing, John Mulholland.

Nava CST-100 poate transporta până la şapte pasageri sau o combinaţie de echipaj şi marfă spre destinaţiile din apropierea orbitei Pământului, cum ar fi staţia spaţială internaţională sau viitoarea staţie spaţială Bigelow.

Boeing obţine prima misiune în spaţiu comercială din istorie

Boeing obţine prima misiune în spaţiu comercială din istorie.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply