Blue Week Festival – eveniment transnațional cu ocazia zilei internaționale a Dunării

Danube Competece Center, clusterul din Serbia, finanțat de Guvernul Federal al Germaniei, care se ocupă de promovarea turismului de-a lungul Dunării, organizează Blue Week Festival, o săptămână de evenimente cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării. Acestea vor avea loc în Bulgaria, Serbia și România, unde vor fi organizate expoziții, degustări de vinuri, curse de biciclete și activități în aer liber.

Dunărea

Evenimentul are loc anual și își propune să promoveze noi atracții pentru turiști și pentru localnicii din țările de pe Dunărea Inferioară. Anul acesta, Asociația Travel Focus este partener în organizarea evenimentului din zona Ruse.

Activitățile din cadrul evenimentului

Evenimentul se va desfășura pe parcursul unei săptămâni, începând cu data de 27 iunie. Acesta va cuprinde o degustare de vinuri în Ruse, Giurgiu, Comana și Dobrogea unde vor participa micii producători de vinuri din zonele care se află pe ruta Împăraților Romani și Drumul Vinului de pe Dunăre. Se dorește astfel promovarea la comun a vinurilor din zona Dunării Inferioare, scopul fiind acela de educație a pieței și a potențialilor consumatori din țările dezvoltate cu privire la calitatea vinurilor din România, Bulgaria și Serbia, mai puțin cunoscute în țările din vestul Europei, dar multe dintre ele foarte apreciate. De asemenea, un alt eveniment, Bike Fest, va avea loc în România (la Drobeta Turnu Severin) și în Serbia la Kladovo pe data de 28-29 iunie și este dedicat pasionaților de ciclism care vor să descopere trasee noi.

 

Expoziția Blue&Wine

Expoziția face parte din cadrul Festivalului Blue Week și este organizată a doua oară în zona Ruse, Bulgaria. Punctul central al evenimentului va fi degustarea de vinuri, unde participanții vor avea ocazia să deguste vinuri din 12 regiuni producătoare. Expoziția va avea loc sâmbătă 27 iunie, iar organizatorii au pregătit vizitatorilor un program special, după cum urmează:

10.00 – 11.30: „Do it for the Danube” (o inițiativă realizată în parteneriat cu un ONG din Bulgaria, de conștientizare a importanței protecției mediului și a Dunării)

13.00 – 13.30: Ceremonia de Deschidere a Expoziției Blue & Wine

14:00 – 18.00: Expoziția Blue & Wine, în zona Dohodno Zdanie din Ruse

11.00 – 18.00: „Roman Market” la Castelul Roman Sexaginta Prista din Ruse

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.BlueWeek.org

 

Despre Danube Competence Center

Danube Competence Center (DCC) este un organism non-profit de tip cluster creat în Serbia, finanțat de guvernul federal al Germaniei și care are membri instituții de stat, oficii naționale și regionale de turism și companii private. DCC construiește și susține relațiile între părțile interesate de turism din întreaga regiune a Dunării, contribuie la dezvoltarea sectorului de turism durabil în regiunea Dunării prin inițierea și implementarea de proiecte relevante și promovarea standardelor de înaltă calitate a serviciilor turistice. DCC susține inițiativele de marketing care vizează crearea și promovarea unui singur brand turistic pentru regiunea Dunării.

 

Despre Asociația Travel Focus

Asociația TRAVEL FOCUS este o organizație non-profit, non-guvernamentală, independentă și apolitică ce își propune să promoveze turismul și călătoriile, antreprenoriatul și tinerii, tradițiile, gastronomia și obiceiurile românești, să cultive spiritul antreprenorial și să promoveze educația, să sprijine și promoveze regiunile turistice, stațiunile și orașele din România pentru o mai bună vizibilitate și deschidere către Social Media și mediile de promovare moderne. Asociația Travel Focus a fost înființată în anul 2014 de către consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu, iar în prezent o echipă de 5 persoane dezvoltă proiecte în cadrul asociației.

Leave a Reply