BlaBlaCar achiziţionează o P2P omoloagă pentru a intra în Republica Cehă şi Slovacia

BlaBlaCar, plataforma care pune în contact utilizatorul care doresc să împartă o maşină, anunţă achiziţia platformei Jizdomato companie cu o activitate similară în Republica Cehă şi Slovacia pentru a intra în aceste ţări, care ridică la 20 numărul pieţelor în care operează firma P2P, care are 20 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Blablacar explică faptul că deplasările cu maşina sunt deosebit de scumpe în Republica Cehă şi Slovacia, şi în ambele ţări există o penetrare mare a reţelelor sociale (75 şi 55% respectiv). “Sunt două din elementele cheie care au permis companiei Jizdomat să popularizeze ridesharing-ul. În cei cinci ani de exitenţă a companiei omoloagă lui BlaBlaCar în ambele ţări, aceasta a reuşit să creeze o comunitate mare de utilizatori care pot acum împărţi şi cheltuielile deplasărilor care, de exemplu, de la Praga până la Berlin sunt de 320 Kč (11€) sau de la Bratislava la Cracovia de 420 Kč (15€)”.

BlaBlaCar achiziţionează o P2P omoloagă pentru a intra în Republica Cehă şi Slovacia

BlaBlaCar achiziţionează o P2P omoloagă pentru a intra în Republica Cehă şi Slovacia

Acest lucru a fost asigurat de Nicolas Brusson, cofondatorul şi COO companiei BlaBlaCar: “Suntem încântaţi cu această lansare deoarece implică eliminarea limitelor pentru ridesharing în Europa. Vom construi pe munca excelentă a celor de la Jizdomat pentru a creşte comunitatea şi a reuşi ca ridesharing-ul să fie un model din ce în ce mai obişnuit în călătorii.

Praga va fi al cincisprezecelea birou pe care îl are BlaBlaCar, şi va fi condus de Pavel Prouza, unul dintre fondatorii companiei Jizdomat. Frédéric Mazzella, fondatorul şi CEO-ul BlaBlaCar, asigură că “primirea BlaBlaCar este excelentă în întreaga lume, pentru modul în care folosim maşinile noastre se schimbă în bine”.

Cu o lună şi jumătate în urmă, BlaBlaCar a anunţat intrarea sa în Brazilia, De asemenea, compania funcţionează în Germania, Benelux, Spania, Franţa, Italia, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Turcia, Ucraina, India, Ungaria, România, Serbia, Croaţia, Mexic şi, acum, în Republica Cehă şi Slovacia.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply