Atentatele din 13N stabilesc un precedent pentru turismul mondial, potrivit OMT

Atacurile teroriste din 13 noiembrie din Paris vor marca un precedent în turismul mondial, aşa cum s-a întâmplat cu cele care au avut loc în Statele Unite în 2001, a afirmat OMT.

“Evenimentele grave din Paris vor marca un precedent în măsurile pe care ţările trebuie să le ia pentru protecţia persoanelor care călătoresc, aşa cum s-a întâmplat în 11 septembrie”, a susţinut directorul executiv de Relaţii cu Membrii ai OMT, Carlos Vogeler, în timpul inaugurării I Congres privind Turismul şi Siguranţa în regiunea America Centrală, în San Salvador.

Vogeler a amintit ce s-a întâmplat în capitala franceză se adaugă la ceea ce s-a întâmplat în Turcia şi Tunisia şi în “numeroase locuri din lume” cu atracţii turistice.

“Este clar că turismul este un fenomen global care implică deplasarea a mii de persoane şi nu este imun la acest tip de lovituri şi este foarte vulnerabil“, a explicat reprezentantul OMT.

Carlos Vogeler.

Carlos Vogeler.

El a adăugat că soluţia pentru a se adapta la schimbările în măsurile de siguranţă va fi echilibrul în a oferi “destinaţii turistice plăcute” şi care asigură “securitatea necesară”.

“Începând de acum, destinaţiile turistice vor trebui să includă securitatea ca un element în plus pe care îl oferă turistului“, a adăugat el. A se vedea, de asemenea, articolul: Atentantele din Paris: trei consecinţe pentru turism.

Vogeler a asigurat că atacurile de vineri nu vor declanşa o recesiune în acest sector în Europa pentru că “turismul are o capacitate de recuperare foarte mare”.

“Pornim de la premisa ca ceea ce s-a întâmplat în Franţa se poate întâmpla oriunde şi oricând, şi oamenii pur şi simplu nu sunt dispuşi să rămână în casele lor din cauza asta”, a spus el.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply