Aşa va fi hotelul viitorului

Călătorii supersonice şi tratamente SPA în funcţie de ADN-ul clientului. Acestea sunt doar două din previziunile futuristice pe care, conform expertului James Canton, le putem aştepta în următorul deceniu. Canton, fost director executiv al Apple şi om de ştiinţă social, a colaborat cu Hotels.com pentru a realiza un studiu despre “Hotelurile viitorului” prezentat într-o conferinţă de la San Francisco. (A se vedea de asemenea articolul “Cum vor fi hotelurile de lux ale viitorului“, publicat de evisionturism). 

În studiul menţionat mai sus, James Canton descrie hotelurile cu inovaţii, cum ar fi roboţi majordomi şi divertisment de realitate virtuală, precum şi restaurante gourmet bazate pe genom şi iruperea neurotehnologiei pentru a face somnul mai reparator, inovaţie care, în viitor va înlocui medicamentele de dormit, aşa cum a prezis expertul.

Canton, care a fost consultantul a trei administraţii de la Casa Blanca şi a consiliat mai mult de 100 de companii, consideră că aceste tendinţe majore vor influenţa viitorul  experienţei hoteliere şi roboţii care servesc clienţii vor fi probabil prima inovaţie pe care o vedem şi o trăim.

Aceşti roboţi autonomi, după cum a explicat el, “vor avea inteligenţa artificială şi abilităţi sociale pentru a fi roboţi de serviciu. Acestea vor fi personalizate şi concepute astfel încât să fie atractive pentru consumator, programându-le cu talent şi abilităti speciale, precum şi limbi şi informaţii pentru a conribui ca sejurul la hotel să fie o  experienţă  excepţională. Ei vor putea face totul, de la primirea clienţilor la aeroport la oferirea unui serviciu de mâncare gourmet, a pregăti camera, companie, educaţie, divertisment, sfaturi de afaceri şi servicii de concierge”.

Neurotehnologia va oferi un somn mai reparator fără nevoia de a recurge la medicamente.

Neurotehnologia va oferi un somn mai reparator fără nevoia de a recurge la medicamente.

Multe dintre aceste tendinţe viitoare vor fi o realitate în deceniile următoare, dar unele vor fi deja disponibile în câţiva ani: în plus faţă de roboţi, spa-uri de longevitate şi imprimante 3D din camere. De asemenea, el indică faptul că au început deja planurile pentru un traseu supersonic de hyperloop de la Los Angeles la New York.

Ceea ce este clar, dupa cum subliniază Canton, este că “inovaţia va îmbogăţi pozitiv experienţa hotelului şi experienţa de călătorie. Mule dintre inovaţiile de la început ar putea părea ciudate, dar în timp au devenit parte a culturii noastre cu efecte pozitive, aşa cum s-a întâmplat cu computerele, telefoanele mobile, realitatea virtuală şi chiar televiziunea”.

Acum vine rândul “analizelor predictive a călătorilor care, după studiul experienţelor anterioare, vor anticipa dorinţelor consumatorilor înainte de a le rezerva. Sistemele de rezervare ale hotelurilor vor fi consolidate de sofware de inteligenţă artificială, utilizând extragerea de date şi informatica intuitivă. Noua ştiinţă a design-ului de călătorie va contribui la crearea unor experienţe de şedere foarte personalizate. Şi aceasta nu se va termina la check-out, deoarece noile analize vor putea realiza monitorizarea în toate etapele călătoriei“.

 

Hoteluri tematice

Nici hotelurile tematice nu vor fi aşa cum le cunoaştem în prezent, potrivit expertului, deoarece “în viitor se vor baza la lumi imersive. Hotelurile vor oferi experienţe de divertisment pe care azi le putem doar imagina. Călătorii se pot aştepta la evenimente interactive în direct, în care hotelul este complet scufundat într-un anumit rol. Clienţii pot interacţiona în timp real sau în realitate virtuală“.

în acest sens, el propune “să ne imaginăm o lume Call of Duty care permite realizarea de jocuri de luptă între comunităţi de hoteluri în reţea; o lume romană cu curse de caruri; sau o lume renascentistă completă cu androizi îmbrăcaţi în stilul epocii, poveşti, dramă şi acţiune”. Aceste experienţe, concluzionează el, “vor deveni călătorii lifestyle alternative, îmbunătăţind experienţa pe care o trăieşte turistul dincolo de ceea ce ştim astăzi”.

Interviul complet a lui James Canton este disponibil pe Forbes.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply