Shadow

Arabia Saudită va construi un mega-complex turistic de 50 de insule în Marea Roșie

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman a anunțat dezvoltarea unui proiect turistic „pe mai mult de 50 de insule” din Marea Roșie, de-a lungul a 200 de kilometri de orașul de coastă Al Wajh, care va fi deschis turiștilor străini, a raportat agenția de știri de stat, SPA. 

 

„Proiectul Mării Roșii va fi stabilit pe cele mai frumoase și mai diverse locuri naturale din lume, cu cooperarea celor mai mari companii din lume din sectorul hotelier”, se arată în declarație. 

 

Bazele primei faze a proiectului vor fi puse în al treilea trimestru al anului 2019 și, în mod previzibil, această etapă, care va dezvolta infrastructura, aeroportulportuldrumurile și hotelurile, se va încheia la sfârșitul anului 2022. 

 

Agenția a asigurat că proiectul turistic se va încadra într-o „zonă specială” unde se va permite intrarea străinilor „majoritatea naționalităților” fără viză. 

 Imagine de arhivă al unui complex turistic pentru familia situat în Jeddah pe coasta Mării Roșii din Arabia Saudită.
Imagine de arhivă al unui complex turistic pentru familia situat în Jeddah pe coasta Mării Roșii din Arabia Saudită.

 

Legi speciale

În plus, în această zona, vor fi aplicate legi care urmează „cele mai bune practici globale” pentru a realiza un „proiect turistic excepțional”, deși nu a specificat dacă vor obliga turiștii, în special femeile, să se supună legilor din Arabia Saudită, sau dacă se vor aplica alte legi speciale. 

 

În Arabia Saudită este obligatoriu ca femeile să se acopere din cap până în picioare și se obișnuieste chiar să își acopere fața, nu pot conduce, nu pot împărți același spațiu cu bărbații în restaurante sau în alte locuri publice și nici nu pot călători în afara țării fără compania unui bărbat al familiei. 

 

Autoritățile din Arabia Saudită nu au furnizat date privind costul proiectului, dar au menționat că vor oferi „peste 35.000 de locuri de muncă„. 

 

Guvernul saudit a lansat un alt proiect de stimulare a turismului pe coasta de sud a țării, deși în acest caz nu au fost anunțate derogări de la obligația de a deține viza, iar străinii sunt obligați să respecte regulile țării, care interzic bikini și alcoolul. 

 

Noul proiect face parte din Vizuinea 2030, lansat de prinț cu scopul de a diversifica economia saudită, care este extrem de dependentă de petrol, 

 

Arabia Saudită, ca și restul țărilor din Golf, ale căror economii depind de petrol, a fost afectată de scăderea prețului petrolului, ceea ce a forțat-o să elimine subvențiile și să ia măsuri de economisire. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.