Aplicaţiile de călătorie, mult zgomot pentru nimic

Aplicaţiile mobile sau aplicaţii dedicate călătoriilor sunt actorii protagonişti ai formurilor şi conferinţelor din industrie. Cu toate acestea, aceste aplicaţii abia reprezintă 1% comparativ cu cele dedicate altor activităţi, este concluzia unui studiu realizat de PhoCusWright.

În ciuda literaturii abundente pe care industria turismului o dedică în ultimii ani aplicaţiilor de călătorie, adevărul este că utilizarea este atât de reziduală încât ar trebui să te întrebi de ce li se acordă atâta atenţie. Comparativ cu aplicaţiile, versiunile site-urilor pentru telefoanele mobile au un mare succes.

Studiul menţionat mai sus face o comparaţie între diferitele utilizări ale aplicaţiilor, şi reţelele sociale sunt cele mai utilizate (cu Facebook în frunte), cu 30% din total. Pe al doilea şi al treilea loc se află e-mailul şi jocurile. Cu toate acestea, cele dedicate călătoriilor sunt mai puţine utilizate, cu 1% din total. Chiar şi aplicaţiile meteorologice sunt peste cele pentru călătorii, cu 4%. Aceste concluzii au fost obţinute de PhoCusWright pe baza unui sondaj în Statele Unite pe un eşantion de 1.000 de călători.

Sursă: PhoCusWright.

Sursă: PhoCusWright.

 

Dar, fără îndoială, cea mai simptomatică concluzie a studiului este utilizarea în creştere pe care o achiziţionează, nu aplicaţiile de călătorie, dar versiunile pentru dispozitivele mobile ale site-urilor de călătorii, fie că este vorba de OTA, hoteluri, motoare de căutare sau destinaţii. Şi dă ca exemplu TripAdvisor, a cărei versiune mobilă este vizitată cu regularitate de 18% dintre respondenţi, în timp ce aplicaţia sa este utilizată de 13%, având în vedere că este vorba de una dintre aplicaţiile cu cea mai mare penetrare din sector.

Ceva similar se întâmplă în cazul agenţiilor online, care înregistrează dublul de intrări pe site-urile mobile faţă de aplicaţiile lorExcepţia sunt companiile aeriene, a căror aplicaţii sunt foarte utilizate pentru a consulta oraşele de zbor şi schimbările la îmbărcare. 42% din turiştii intervievaţi au consultat cel puţin una dintre aceste aplicaţii.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply