Aplicaţia uber a lui Google: RideWith

Google a lansat RideWith, o aplicaţie dezvoltată cu Waze, un program de hărţi achiziţionat de compania de tehnologie, care permite utilizatorilor săi să urmeze acelaşi drum pentru a merge la locul de muncă, să profite de călătorie şi să împartă cheltuielile. Aparent, pe gigantul tehnologic l-au inspirat toate dificultăţile, protestele împotriva şi chiar procesele cu care s-a confruntat start-up-ul de tehnologie Uber şi a sa uberPOP, pentru a adăuga o altă linie la afacerea sa mare.

Cu un model mai degrabă similar cu cel al lui Blablacar, dar pentru liniile urbane şi non-interurbane, unicitatea lui RideWith este că, prin intermediul platformei Waze, aplicaţia detectează traseul pe care îl parcurge de obicei şoferul de la casa lui până la locul său de muncă şi îl conectează cu utilizatorii care trebuie să facă aceeaşi ruta pentru a economisi costuri. Adică, de moment sunt oferite doar trasee de acasa la locul de muncă si de la locul de muncă la domiciliu.

RideWith, la uber de Google

Aplicaţia uber a lui Google: RideWith

Ca şi Blablacar sau Uber, aplicaţia calculează costul pe care va trebui să-l plătească pasagerul în funcţie de distanţă, plus un comision pentru Waze. Informaţiile cu privire la noul serviciu sunt disponibile pe site-ul aplicaţiei Waze şi pe cea a propiului serviciu RideWith.

De moment, aplicaţia este disponibilă doar în Tel Aviv şi este în faza de testare, astfel că încă nu se ştie când va fi extinsă într-un alt oraş.

Google vrea să meargă cu precauţie pentru a evita probleme juridice, aşa cum s-a întâmplat cu Uber. Acum doar o săptămână, doi directori ai Uber pentru Franţa şi Europa au fost arestaţi şi acum patru zile, Uber a suspendat în Franta controversata sa aplicaţie UberPOP.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] Braţul de investiţii al gigantului de tehnologie, Google Ventures, a realizat, de asemenea, cu un an în urmă o incursiune milionară în capitala companiei Uber, chiar dacă grupul a scos propia sa aplicaţie care îi face concurenţă, aşa cum am publicat în ştirea Aplicaţia uber a lui Google: RideWith. […]

Leave a Reply