Amazon va lansa o afacere de rezervări hoteliere

Gigantul de e-commerce Amazon intenţionează să intre în afacerea on-line de rezervări hoteliere cu o noua companie, care este de aşteptat să debuteze la 1 ianuarie 2015. 

Mai mulţi hotelieri au fost contactaţi recent de Amazon cu privire la o afacere de cazare on-line pe care compania o va lansa curând şi care ar începe să ofere o listă de hoteluri într-o zonă situată la câteva ore cu maşina de la New YorkLos Angeles şi Seattle.

Amazon ar percepe hotelurilor un comision de aproximativ 15% pentru rezervare şi ar utiliza ratingurile  TripAdvisor pentru alegerea unităţilor de cazare. Acesta ar oferi doar câteva propietăţi pentru fiecare destinaţie şi s-ar concentra doar pe unităţile de 4 stele sau mai mult.

Amazon doreşte să scoată profit din creşterea afacerii de rezervări hoteliere.  #shu#.

Amazon doreşte să scoată profit din creşterea afacerii de rezervări hoteliere. Imagine Shutterstock.

Având în vedere profilul clienţilor pe care îl caută Amazon pentru a-şi începe afacerea este de presupus că se va concentra pe hoteluri independente şi le-ar putea aduce mulţi clienţi. Site-ul are 65 de milioane de vizitatori lunari în Statele Unite.

Puteţi citit articolul complet cu privire la acest subiect pe Skift.

Iniţiativa Amazon urmează iniţiativa anunţată acum mai puţin o lună de gigantul chinez de e-commerce Alibaba, care încearcă să intre în forţa pe piaţa rezervărilor de călătorii în China cu crearea unei platforme independente, dar în acest caz nu se va concentra doar pe rezervările hoteliere ci va funcţiona mai mult ca o OTA pentru toate tipurile de componente de călătorii.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] produs hotelier foarte aşteptat cu Amazon Destinations, aşa cum am anticipat în ştirea “Amazon va lansa o afacere de rezervări hoteliere“. Oferta sa reînnoită potenţeaza ieşirile de week-end în destinaţii spre care te […]

Leave a Reply