Amadeus şi Lufthansa se îmbrăţişează înainte de luptă

La doar două săptămâni înainte ca Lufthansa să înceapă să aplice taxa de 16 euro pentru rezervările făcute prin intermediul GDS-urilor, grupul de transport aerian german şi Amadeus (GDS-ul lider pe piaţa europeană) au semnat un acord pentru finalizarea implementării tarifelor Fare Families. Un nou acord comercial înainte de punerea în aplicare a taxei pe care o va aplica împotriva tuturor GDS-urilor şi a agenţiilor de turism.

Lufthansa a făcut încă un pas în vechea sa cerere ca GDS-urile să scadă preţurile, şi face acest lucru punând presiune cu anunţul că va începe să perceapă 16 euro pentru rezervările care nu sunt făcute pe site-ul său de la 1 septembrie.

Nu este prima dată când compania ameninţă cu perceperea unei taxe ca o măsură pentru a pune presiune, deoarece a mai făcut acest lucru în 2008. În acel an, şi tot în momentul reînnoirii contractului între Lufthansa şi Amadeus, grupul de transport aerian german a început să perceapă 9,8 euro (4,9 pe călătorie) pentru rezervările prin GDS. În cele din urmă, lucrurile au revenit la normal şi taxa a fost retrasă. Cu toate acestea, de data asta se pare că Lufthansa are mai multă voinţă pentru a aplica această taxă, deşi încă este posibil să fie vorba de un alt joc de poker. Acest lucru va fi desluşit în această toamnă.

Şi cu două săptămâni înainte de punerea în aplicare a acestei taxe de 16 euro, la mijlocul lunii august grupul Lufthansa şi Amadeus au ajuns la un acord pentru ca compania aeriană să poată oferi noile tarife Light, Classic şi Flex, prin care se finalizează implementarea tarifelor Fare Families ale Lufthansa.

Viaţa merge mai departe, afacerile sunt afaceri, şi lupta care va avea loc începând cu luna septembrie între Lufthansa şi GDS-uri nu este un impediment pentru a continua semnarea de acorduri în alte domenii.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply