Amadeus investeşte în start-up-ul FLYR care permite blocarea biletelor de avion

Amadeus Ventures a investit din nou în start-up-ul FLYR, dupa o investiţie iniţială în aprilie 2016 a cărui sumă nu a dorit să o dezvăluie, care ajută utilizatorul să asigure preţul zborurilor blocându-le înainte de a rezerva pentru a evita creşterea lui şi a câştiga astfel timp pentru a planifica călătoria.

FareKeep, soluţia tehnologică creată de FLYR, permite călătorului să asigure pe OTA, metasearch-uri sau site-uri ale companiilor aeriene tariful găsit şi să evita astfel ca acesta să crească în schimbul unui comision mic. Prin intermediul unor mecanisme de machine learning şi algoritmi inspiraţi de sectorul financiar, FLYR ajută la calcularea acestor taxe bazate pe probabilitatea ca preţul biletului să varieze.

FLYR a constatat că 30% din tarifele reţinute sunt în cele din urmă rezervate, ceea ce permite distribuitorilor şi companiilor aeriene să crească veniturile lor şi să reducă costul de a atrage noi clienţi. Nu este surprinzător că odată blocat preuţl, agenţia poate stabili o relaţie continuă şi personalizată şi, cu aceasta, sâ crească probabilitatea ca rezervarea să fie făcută. Aceasta, la rândul său, creşte potenţialul vânzărilor pentru acea companie aeriană fără nici un impact asupra inventarului.

Prin urmare, noua soluţie dezvoltată de Amadeus şi FLYR, după cum a afirmat Fernando Cuesta, directorul general al Amadeus Spania, “este o veste mare pentru călători, care de acum înainte vor putea bloca preţul biletului lor, în timp ce agenţiile de turism şi companiile aeriene câştigă loialitatea clientului şi asigură posibilitatea vânzării”.

Imagine a aplicaţiei de blocare a tarifelor cu FareKeep.

Imagine a aplicaţiei de blocare a tarifelor cu FareKeep.

FareKeep adaugă “ilustrează angajamentul nostru cu cele mai inovatoare proiecte  din ecosistemul de start-up şi relaţia noastră de strânsă colaborare cu agenţiile de turism”.

 

Produse noi

Începând cu aprilie 2016 Amadeus şi FLYR au colaborat pentru a dezvolta un serviciu care să se potrivească cel mai bine clienţilor şi a spori astfel creşterea start-up-ului, care datorită acestui acord ar putea lucra, de asemenea, la dezvoltarea de noi produse.

În cuvintele CEO-ului său, Jean Trippier, “această nouă investiţie întăreşte şi mai mult parteneriatul nostru cu Amadeus. Suntem mândri să contribuim la strategiile de inovare şi creştere a diferiţilor clienţi prin FareKeep. Beneficiem de amploarea şi numărul mare de clienţi ai companiei Amadeus pentru ca din ce în ce mai multe companii aeriene, agenţii de turism online şi metasearch-uri să cumpere produsele noastre”.

FLYR lucrează deja la două noi produse. Primul este o soluţie de plată care ar permite agenţilor sau furnizorilor de călătorii să ofere posibilitatea de a abona un bilet de avion sau o cameră de hotel în rate. Al doilea este o garanţie de preţ după rezervare, prin care compania aeriană se angajează să ramburseze călătorului diferenţa în cazul în care tariful se reduce după cumpărare.

Amadeus Ventures este un fond al Amadeus IT Group, al cărui scop este de a investi în start-up-uri de turism şi tehnologie. Amadeus a lansat acest fond în 2014 şi FLYR este cel mai recent start-up adăugat la portofoliul său, care include, de asemenea, companii precum BlueSmart, BookingPal, Yapta, OLSET şi Evature.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply